ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η «Τραπεζούντα» Φυλής τίμησε τα 102 χρόνια της Γενοκτονίας
Η «Τραπεζούντα» Φυλής τίμησε τα 102 χρόνια της Γενοκτονίας
(Φωτ.: Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα»)
27 Μάι
0
Σχόλια

Η «Τραπεζούντα» Φυλής τίμησε τα 102 χρόνια της Γενοκτονίας

Σε μια λιτή τελετή που περίσσεψε η συγκίνηση και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, ο Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα», τίμησε τα 102 χρόνια από την έναρξη της Β’ και σκληρότερης φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, στον προαύλιο χώρο του Συλλόγου.

Το μνημόσυνο για τις 353.000 αδικοχαμένες ψυχές τέλεσαν ο Επίσκοπος Ρωγών και Κτήτορας της Μονής της Παναγίας Κανάλας Άνω Λιοσίων Θεοφιλέστατος Δωρόθεος και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Συμεών Αδάκτυλος.

Όπως και πέρσι, ο πατέρας Δωρόθεος προκάλεσε ρίγη συγκίνησης όταν εξομολογήθηκε στους λιγοστούς παρευρισκόμενους λόγω των συνθηκών της πανδημίας, ότι και ο πατέρας του υπήρξε ένας από τους μάρτυρες της γενοκτονίας, με αποτέλεσμα αυτές οι μέρες να γεμίζουν την ψυχή του, θλίψη και περισυλλογή.

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης, ο δήμαρχος της πόλης Χρήστος Παππούς, ο πρόεδρος Αθλητισμού–Πολιτισμού Γιώργος Μαυροειδής, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Γεωργιάδης οι αναπληρωτές δήμαρχοι Γιώργος Ραφτέλης και Γιώργος Σονίδης, ο ειδικός συνεργάτης δημάρχου Γιάννης Λιάκος και μέλη του Συλλόγου.

Η σεμνή θρησκευτική τελετή κορυφώθηκε με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Ποντιακής Γενοκτονίας το οποίο πλαισίωσαν και κόσμησαν με την παρουσία τους, παιδιά του χορευτικού τμήματος, ντυμένα με τις παραδοσιακές τους φορεσιές.

Στεφάνια κατέθεσαν, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.