ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ακούγοντας τις σκέψεις των παιδιών για τον Πόντο
Ακούγοντας τις σκέψεις των παιδιών για τον Πόντο
26 Μάι
0
Σχόλια

Ακούγοντας τις σκέψεις των παιδιών για τον Πόντο

«19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. 100 χρόνια μετά, οι απόγονοί τους 5ης και 6ης γενιάς, μιλούν για όσα γνωρίζουν» και διδάσκουν!

Με αυτόν τον ιδιαίτερο και ευρηματικό τρόπο, το τμήμα Νέων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας σε επιμέλεια της Παιδαγωγού Δέσποινας-Χρυσοβαλάντου Γερουλίδου, ετοίμασε ένα βίντεο με σκοπό να σταλεί στα σχολεία του Δήμου Βέροιας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών ως προς το θέμα της Γενοκτονίας.

Οι ζωγραφιές που χρησιμοποιήθηκαν είναι από τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου που γινότανε από την Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα».

Ένα βίντεο όπου μπορεί κάθε εκπαιδευτικός να το χρησιμοποιήσει στην τάξη του, για να παρουσιάσει την ημέρα Μνήμης και τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1916 – 1923 μέσα από τις σκέψεις των ίδιων των παιδιών.

Το βίντεο μπορούν να παρακολουθήσουν και παιδιά με προβλήματα ακοής και όρασης, καθώς είναι όλα γραμμένα και ηχογραφημένα.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.