ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Οι «Κομνηνοί» Ευβοίας τίμησαν τους 353.000 Γενοκτονημένους προγόνους μας (φωτο, βίντεο)
Οι «Κομνηνοί» Ευβοίας τίμησαν τους 353.000 Γενοκτονημένους προγόνους μας (φωτο, βίντεο)
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Νομού Ευβοίας «Οι Κομνηνοί»)
25 Μάι
0
Σχόλια

Οι «Κομνηνοί» Ευβοίας τίμησαν τους 353.000 Γενοκτονημένους προγόνους μας (φωτο, βίντεο)

Με μια λιτή αλλά δυνατή συναισθημάτων τελετή, ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ευβοίας «Οι Κομνηνοί», σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων, τίμησε την 19η Μαΐου ανήμερα της επετείου μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην παραλία Χαλκίδας.

Το Διοικητικό συμβούλιο και μέλη του Συλλόγου άναψαν τα «Κεριά της Μνήμης» για τις ψυχές των 353000 νεκρών προγόνων μας τα οποία μαζί με το κόκκινο χρώμα της θυσίας που φώτισε την πρόσοψη του Δημαρχιακού Μεγάρου, δημιούργησαν μια συγκινησιακή ατμόσφαιρα στην παραλία της πόλης.

Στη συμβολική τελετή που έλαβε χώρα, έξι από τα κεριά που συμπλήρωναν το απόλυτο σχήμα του αριθμού «353000» τοποθέτησαν με τη σειρά ένα παιδί και μια έφηβος από τις νεότερες γενιές των Κομνηνών, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ κ. Ελένη Αϊδίνη και το τελετουργικό ολοκληρώθηκε με τα κεριά που απόθεσαν η κ. Βάσω Χατζηησαία εκ μέρους των μελών του Συλλόγου και ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Καραγιάννης για το Δ.Σ.

Με αυτό τον βουβό αλλά βαθιά συμβολικό τρόπο, μετέφεραν από τη Χαλκίδα το μήνυμα πως είναι αδύνατο ν’ αφήσουμε τη μνήμη να σβήσει και όλοι μαζί από την πρώτη δημότη της πόλης ως τις νεότερες γενιές φανερώνουν πως «η Ρωμανία αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο».

102 χρόνια μετά από το έγκλημα της εκριζωσης, του θανάτου και της προσφυγιάς των προγόνων μας, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Φωτογραφίες: Αρετή Ρήγα, Γιώργος Παπανικολάου, Βίντεο: Χρήστος Κουτσαύτης

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.