ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΕΑΑΣ: «Μνήμη και τιμή στους ήρωες και μάρτυρες του Πόντου!»
ΕΑΑΣ: «Μνήμη και τιμή στους ήρωες και μάρτυρες του Πόντου!»
(Φωτ.: armynow.gr)
25 Μάι
0
Σχόλια

ΕΑΑΣ: «Μνήμη και τιμή στους ήρωες και μάρτυρες του Πόντου!»

Δελτίο τύπου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εξέδωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

«Η 19η Μαΐου είναι Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους. 353.000 αδελφοί μας έχασαν τις ζωές τους εξαιτίας του Μολώχ της Ανατολίας, του τουρκισμού, ο οποίος έχτισε κράτος πάνω στα κόκκαλα των λαών, των εθνοτήτων και των μειονοτήτων που κατέσφαξε για να επεκταθεί σαν κακιά αρρώστια.

Το έγκλημα επιτείνεται από την επιμονή της Τουρκίας στην μη αναγνώριση, στην μη αποδοχή του. Δεν καταλαβαίνουν τη λύτρωση που φέρνει η αναγνώριση, την κάθαρση που επέρχεται στο κοινωνικό σώμα. Και αυτό σημαίνει, δυστυχώς, ότι είναι έτοιμοι να επαναλάβουν το έγκλημα. Και το επαναλαμβάνουν στην Κύπρο, στη Συρία, στην Αυτόνομη Κουρδική Επαρχία στο Βόρειο Ιράκ στο εσωτερικό της ίδιας της Τουρκίας με τις σφαγές των Κούρδων και των αλεβιτών. Ο αμετανόητος δεν μπορεί να τυγχάνει συγγνώμης.

Η απότιση τιμής στους Έλληνες που εξοντώθηκαν με εξαντλητικές πορείες, με εκτελέσεις, με έκθεση σε κακουχίες, σε πυρπολήσεις χωριών και στις αδιάκοπες επιδρομές των δολοφόνων του Κεμάλ δεν μπορεί να είναι απλώς λεκτική και ιστορική.

Η Ε.Α.Α.Σ. θεωρεί ότι ο δρόμος της Δικαιοσύνης πρέπει να «βλέπει» στο μέλλον. Να διδάσκονται τα ελληνόπουλα στα σχολεία και στα πανεπιστήμια αυτό που συνέβη, να γίνεται ευρεία συζήτηση στο δημόσιο λόγο για την Γενοκτονία, να πραγματοποιηθεί εκστρατεία αναγνώρισης της Γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα –κατά τα πρότυπα της Αρμενικής Γενοκτονίας- και, πάνω απ’ όλα, να πιεστεί το γειτονικό κράτος να αναγνωρίσει τις αθλιότητες που διέπραξε και να πληρώσει το ηθικό, πολιτικό, ιστορικό αλλά και υλικό κόστος αυτού του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.

Μνήμη και τιμή στους ήρωες και μάρτυρες του Πόντου! Ο Κύριος να αναπαύει τις ψυχές τους και να βοηθήσει τη Πατρίδα μας να τιμά, όπως πρέπει, τη θυσία τους.

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Ε.Α.Α.Σ.»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.