ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Λιβαδειά: 102 χρόνια μετά τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
Λιβαδειά: 102 χρόνια μετά τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
(Φωτ.: tvstar.gr)
25 Μάι
0
Σχόλια

Λιβαδειά: 102 χρόνια μετά τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

102 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από το σύνθημα του Κεμάλ Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη και στο λιμάνι της Σαμψούντας «Σφάξτε τους γκιαούρηδες αρπάξτε τις περιουσίες τους σκοτώστε κάθε μη μουσουλμάνο.»

Ο ποντιακός ελληνισμός πενθεί έναν αιώνα τώρα την εξόντωση των προγόνων του στις 19 Μαΐου του 1919 και επιζητά τη δικαίωση μέσα από την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας.

Σε μία λιτή τελετή λόγω των υγειονομικών συνθηκών της πανδημίας και στη Λιβαδειά τελέστηκε μνημόσυνο στον Μητροπολιτικό Ναό στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας.

Από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Νομού Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης» Τριαντάφυλλο Υφαντίδη στον πανηγυρικό της ημέρας χαιρετίστηκε η πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων ως το πρώτο βήμα στην ιστορική αναγνώριση και επιβεβαίωση της σφαγής και του διωγμού των ποντίων.

Στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη τελέστηκε τρισάγιο και κατατέθηκαν στεφάνια από πολιτικούς, στρατιωτικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς της Βοιωτίας.

Η ενότητα και η ομοψυχία απέναντι στο κοινό αίτημα της γενοκτονίας κυριάρχησε στα μηνύματα των φορέων που παραβρέθηκαν.

Πηγή:  tvstar.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.