ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο Μητσοτάκης κατέθεσε στεφάνι στην Καλαμαριά για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων
Ο Μητσοτάκης κατέθεσε στεφάνι στην Καλαμαριά για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων
(Φωτ.: protothema.gr)
21 Μάι
0
Σχόλια

Ο Μητσοτάκης κατέθεσε στεφάνι στην Καλαμαριά για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων

Στο μνημείο του Τραπεζούντιου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρύσανθου Φιλιππίδη, το οποίο βρίσκεται πίσω από την Μητρόπολη Καλαμαριάς, κατέθεσε στεφάνι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την προσφυγομάνα Καλαμαριά ανήμερα της ημέρας μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας. Τον υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς Ιουστίνος, ο δημαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης και ο Υπουργός Μακεδονίας & Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

Μετά την κατάθεση στεφάνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το δημαρχείο Καλαμαριάς και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιάννη Δαρδαμανέλη, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν τον τοπικό δήμο.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο γενικός γραμματέας υποδομών ο οποίος ενημέρωσε, από κοινού με τον Δήμαρχο, τον πρωθυπουργό για την πορεία της διάνοιξης της οδού Πόντου, για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Κόδρα και για το Παλατάκι.

Tην ώρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού, στην πλατεία του δημαρχείου βρίσκονταν μέλη του ΠΑΜΕ, που διαδήλωναν κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

«Είναι μεγάλη η χαρά μου που επισκέπτομαι σήμερα τον Δήμο της Καλαμαριάς, αυτήν την ξεχωριστή ημέρα. Μια Ημέρα Μνήμης που θυμόμαστε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Κατατρεγμένοι ήρθαν και σε αυτήν την πόλη, την έχτισαν με πολύ κόπο, με πολύ ιδρώτα και τιμάμε την μνήμη τους όχι μόνο συνεχίζοντας τον αγώνα για ιστορική δικαίωση αλλά βάζοντας και εμείς ένα λιθαράκι για τη συνολική πρόοδο του τόπου», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Δημαρχείο Καλαμαριάς, πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

«Έχουμε στη διάθεσή μας νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και η τοπική αυτοδιοίκηση έχει εργαλεία όπως το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” το οποίο και ζητάμε από τους Δήμους να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καταθέτοντας ώριμες και εφαρμόσιμες προτάσεις. Και βέβαια συνολικά ως κυβέρνηση -καθώς πια αφήνουμε πίσω μας την πανδημία και μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση ανάπτυξης- διαθέτουμε και εμείς κεντρικά χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία θα μας επιτρέψουν να βοηθήσουμε και να παρέμβουμε σε κεντρικές υποδομές. Το έχουμε εξάλλου κατά κόρον στο μητροπολιτικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και θα έχουμε την ευκαιρία σήμερα να συζητήσουμε τα ειδικά ζητήματα, τις ειδικές προκλήσεις που έχει ο Δήμος Καλαμαριάς», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη συζήτηση εξετάστηκε το ζήτημα της διάνοιξης του τμήματος της οδού Πόντου, από την Καυκάσου έως την Ικάρων (Περιφερειακή Τάφρο). Πρόκειται για οδικό άξονα που έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ουσιαστικά λειτουργεί ως κεντρική αστική αρτηρία, ενώ στο αδιάνοικτο τμήμα έχουν κατασκευαστεί τρεις σταθμοί της επέκτασης του Μετρό (Αρετσού, Κρήνη και Μίκρα). Πέραν της εξυπηρέτησης των σταθμών η διάνοιξη συνδυάζεται και με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή.

Σχετικά με το στρατόπεδο Κόδρα και το Κυβερνείο, σημειώθηκε ότι θα αναζητηθούν οι βέλτιστοι τρόποι χρήσης και αξιοποίησης του χώρου προς όφελος των πολιτών, με παράλληλη προστασία του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, ενώ για την Μαρίνα Καλαμαριάς (Αρετσού), που υπάγεται στο Υπερταμείο (TAIΠΕΔ) και υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον τονίστηκε ότι οι όροι θα τεθούν άμεσα προς διαβούλευση.

Πληροφορίες από: protothema.gr, thestival.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.