ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παρακολουθήστε «Το Κορίτσ με τα κρίνα» (Lily Girl) του Δημήτρη Πουρσανίδη
Παρακολουθήστε «Το Κορίτσ με τα κρίνα» (Lily Girl) του Δημήτρη Πουρσανίδη
(Φωτ.: Youtube)
17 Μάι
0
Σχόλια

Παρακολουθήστε «Το Κορίτσ με τα κρίνα» (Lily Girl) του Δημήτρη Πουρσανίδη

Την ταινία animation Το Κορίτσ με τα κρίνα, η οποία «αγγίζει» το ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παρουσιάζει στο κοινό ο Κατερινιώτης δημιουργός Δημήτρης Πουρσανίδης. Μια ταινία καθ’ όλα επίκαιρη, καθώς σε λίγες μέρες είναι η επέτειος της

Η ταινία διαγράφει εδώ και δύο χρόνια τη δική της επιτυχημένη πορεία, έχοντας βραβευθεί σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ και έχοντας βρει σημαντική ανταπόκριση καθώς προσπαθεί, όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο facebook ο δημιουργός, να αναδείξει ένα φλέγον ζήτημα με μια νέα ματιά.

Ο Δημήτρης Πουρσανίδης γεννήθηκε το 1991 στην Ολλανδία και έκανε σπουδές Interacive Animation στο Άμστερνταμ. Σήμερα κατοικεί στην Κατερίνη.

Μιλώντας αποκλειστικά στον «Ντελάλη», ο Δημήτρης εξηγεί γιατί ασχολήθηκε με την Γενοκτονία των Ποντίων:

«Αποφάσισα να ασχοληθώ με το θέμα χρησιμοποιώντας μια διαφορετική οπτική. Συνειδητοποίησα ότι η χρήση της νέας τεχνολογίας σε συνδυασμό με την τέχνη θα μπορούσε να καταστήσει πολύ πιο ενδιαφέρον ένα τόσο δύσκολο θέμα.

Με αυτήν την ταινία στόχευσα κυρίως στο διεθνές κοινό, το οποίο είναι σαφώς πιο εξοικειωμένο με το animation και ταυτόχρονα καθόλου ενημερωμένο για το ποντιακό ζήτημα.

Κρίνοντας από την εξαιρετική πορεία της ταινίας, τη συμμετοχή σε πολυάριθμα φεστιβάλ υψηλού κύρους, και τα βραβεία που απέσπασε, νομίζω ότι η επιλογή μου ήτανε πολύ σωστή».

Όσον αφορά τα νέα του σχέδια ο Δημήτρης απαντά:
«Αυτή τη στιγμή, ασχολούμαι με κάτι εντελώς διαφορετικό το οποίο έχει να κάνει με τις διαπροσωπικές σχέσεις και την αλαζονεία του ανθρώπου, αλλά μελλοντικά σκοπεύω να επιστρέψω στο θέμα του ποντιακού ελληνισμού, ενδεχομένως χρησιμοποιώντας μια διαφορετική μορφή τέχνης».

Κλείνοντας ο Κατερινιώτης δημιουργός σημειώνει:

«Τελειώνοντας, θα ήθελα να ενημερώσω ότι η ταινία ολοκληρώνει τον κύκλο της συμμετοχής σε φεστιβάλ με το “International Pontian Film Festival 2021” (Αυστραλία), που πραγματοποιείται τις επόμενες ημέρες διαδικτυακά, και στο οποίο υπάρχει και βραβείο κοινού. Κάθε στήριξη προς το “Κορίτσι με τα Κρίνα” είναι ευπρόσδεκτη!»

Πηγή: odelalis.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.