Θα φωταγωγηθεί και φέτος η Βουλή των Ελλήνων ανήμερα της 19ης Μαΐου
(Φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
13 Μαΐ
0
Σχόλια

Θα φωταγωγηθεί και φέτος η Βουλή των Ελλήνων ανήμερα της 19ης Μαΐου

Αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Γιώργο Βαρυθυμιάδη και την Γενική Γραμματέα Αθηνά Σωτηριάδου, πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα παρουσία του προέδρου της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού και βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη και του βουλευτή Φλώρινας Ιωάννη Αντωνιάδη.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια των προετοιμασιών για την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, και αφορούσε την φωταγώγηση του κτηρίου της Βουλής. Η αρχή είχε γίνει το 2019 με πρωτοβουλία του ιστοτόπου e-Pontos (την οποία στήριξε και το ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr) και στη συνέχεια το 2020 η ΠΟΕ με πρότασή της συμπεριέλαβε και το επετειακό λογότυπο (G) που είχε γίνει παγκοσμίως αποδεκτό. Για το 2021, λόγω της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, αποφασίστηκε από την κυβέρνηση το κτήριο της Βουλής να φωταγωγηθεί μόνον αναφορικά με την επέτειο της Επανάστασης.

Ωστόσο, κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, τιμώντας την 19η Μαΐου και αναγνωρίζοντας τον ύψιστο συμβολικό της χαρακτήρα, αποδέχθηκε το αίτημα της Ομοσπονδίας μας και δήλωσε πως η ετήσια φωταγώγηση του Ελληνικού Κοινοβουλίου την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θεωρείται αυτονόητη και θεσμοθετημένη. Διευκρίνισε παράλληλα ότι αυτή η κατ’ εξαίρεση αντιμετώπιση, οφείλεται στην παρουσία των εκπροσώπων του ανώτερου θεσμικού οργάνου των Ελλήνων Ποντίων.

Έτσι και φέτος, κατόπιν της αποδοχής του αιτήματος της Π.Ο.Ε, στις 19 Μαϊου, στην πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων θα απεικονίζεται στα πένθιμα χρώματα μαύρο και κόκκινο, το επετειακό σύμβολο του αγώνα μας για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας [G από τον Διεθνή όρο Genocide] προς τιμήν του Ποντιακού Ελληνισμού και στην μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας .

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.