ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πρόταση για συμβολικές φωταγωγήσεις στη μνήμη της γενοκτονίας των Ποντίων σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Θρεσπωτία
Πρόταση για συμβολικές φωταγωγήσεις στη μνήμη της γενοκτονίας των Ποντίων σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Θρεσπωτία
(Φωτ.: agon.gr)
15 Μάι
0
Σχόλια

Πρόταση για συμβολικές φωταγωγήσεις στη μνήμη της γενοκτονίας των Ποντίων σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Θρεσπωτία

Τη φωταγώγηση του κτιρίου της περιφέρειας Ηπείρου στα Γιάννενα και των αντίστοιχων ή άλλων πιο κατάλληλων σημείων στις αντιπεριφέρειες Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, ανήμερα της 19ης Μαΐου, προτείνει η περιφερειακή παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου», πέραν των όποιων άλλων πιθανών εκδηλώσεων για την Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

«Η ιστορία της Ηπείρου είναι γεμάτη από προσφυγιά, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες ανά την Ήπειρο ποντιακές κοινότητες, οι οποίες πασχίζουν να διατηρήσουν την προσφυγική τους συνείδηση και στις νέες γενιές Ποντίων. Οι κινήσεις συμβολισμού και ανάδειξης της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων πρέπει να γίνονται από όλους χωρίς εξαίρεση και είναι καθήκον μας, έστω και συμβολικά, να ταυτιστούμε με τον αγώνα τους. Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον Ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως αυτή καθιερώθηκε το 1994 με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων και η περιφέρεια Ηπείρου οφείλει να τιμήσει, συμβολικά και ουσιαστικά, με όσα μέσα διαθέτει», αναφέρεται σε επιστολή προς τον περιφερειάρχη Ηπείρου, την οποία υπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης Σπύρος Ριζόπουλος.

Πηγή: agon.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.