ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η ομάδα του Hand Talks τιμά την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων
Η ομάδα του Hand Talks τιμά την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων
14 Μάι
0
Σχόλια

Η ομάδα του Hand Talks τιμά την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

Αφιερωμένο στα αδικοχαμένα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Αλλά και σε όσους έμειναν πίσω, βυθισμένοι μέσα στον πόνο και τη θλίψη εξαιτίας της απώλειας

Τίτλος: «Η Γραιΐτσα»
Στίχοι-μουσική: Θεόφιλος Πουταχίδης
Λύρα-τραγούδι: Θεόφιλος Πουταχίδης
Φωνή: Τάκης Βαμβακίδης
Προσπάθεια απόδοσης στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ): Βασιλική
Γεωργάκη & Εριέττα Τερζή
Λήψεις – Μοντάζ: Γεωργία Τερζή

Ο Θεόφιλος Πουταχίδης, είναι ο χαρισματικός Πόντιος καλλιτέχνης που μελοποίησε την «Καμπάνα του Πόντου», το επικολυρικό ποίημα του Φίλωνος Κτενίδη αφιερωμένο στη μνήμη των άταφων νεκρών προγόνων μας, τραγικά θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Είναι ο ταπεινός δημιουργός της «Γραιΐτσας» μιας χαροκαμένης μάνας-γιαγιάς που μοιρολογά και πονά βουβά για τον άδικο και απάνθρωπο διωγμό από τις πατρογονικές της εστίες. Είναι αυτός που εμπιστεύτηκε, κυριολεκτικά, στα χέρια μας το νόημα των στίχων του για να το μεταδώσουμε στη πιο όμορφη γλώσσα του κόσμου.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια απόδοσης Ποντιακού τραγουδιού στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και τον ευχαριστούμε πολύ για την μοναδική αυτή συνεργασία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στον κύριο Τάκη Βαμβακίδη για τη συμμετοχή αλλά και την στήριξή του. Ήταν τιμή μας για ακόμη μια φορά.

Πηγή: proininews.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.