ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ακόμη μια απώλεια για την Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού
Ακόμη μια απώλεια για την Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Νίκαιας-κορυδαλλού)
07 Μάι
0
Σχόλια

Ακόμη μια απώλεια για την Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού

Δυστυχώς τα δυσάρεστα νέα συνεχίζονται για την Ένωσή Ποντίων Νίκαιας-κορυδαλλού, καθώς «έφυγε» την Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 η Σοφία Γρηγοριάδου-Μουπαγιτσόγλου σε ηλικία 70 ετών χτυπημένη από την COVID-19.

H Σοφία Γρηγοριάδου-Μουπαγιτσόγλου γεννήθηκε στην Νίκαια Αττικής στις 21 Ιουνίου 1951. Εργάστηκε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στον Δήμο Νίκαιας και συγκεκριμένα στον τομέα του πολιτισμού. Ήταν ενεργό μέλος διαφόρων τοπικών φορέων όπως Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας, Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς κ.ά. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει και την προσφυγική-ποντιακή καταγωγή της αφού ήδη από την δεκαετία του ‘80 υπήρξε ενεργό μέλος της Ένωσης.

Συγκεκριμένα δραστηριοποιήθηκε έντονα στο Φιλανθρωπικό τμήμα όπου διετέλεσε και γενική γραμματέας του. Αργότερα υπηρέτησε την Ένωση από διάφορες θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου με πιο πρόσφατη αυτή της Β’ Αντιπροέδρου για την θητεία 2017-2019. Ήταν πάντα δίπλα στην Ένωση και πρόθυμη να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε.

Η χαρακτηριστική της ευγένεια και γλυκύτητα είναι μερικά από τα στοιχεία που όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί της, θα έχουν πάντα στο μυαλό τους ως παράδειγμα προς μίμηση. Αεικίνητη, δοτική και μαχητική, η Σοφία υπήρξε ιδιαίτερα δραστήρια και στην πολιτική. Συγκεκριμένα ήταν ενεργό μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, ενώ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ήταν παντρεμένη με τον Σωτήρη Γρηγοριάδη (ο οποίος διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος της Ένωσης) και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Λαέρτη και την Ευαγγελία.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της και αντί στεφάνου θα καταθέσει χρηματικό ποσό σε φιλανθρωπική οργάνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.