ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ζημιές στο κτήριο της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων ύστερα από ρίψη βεγγαλικών και μολότοφ
Ζημιές στο κτήριο της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων ύστερα από ρίψη βεγγαλικών και μολότοφ
(Φωτ.: vimaonline.gr)
05 Μάι
0
Σχόλια

Ζημιές στο κτήριο της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων ύστερα από ρίψη βεγγαλικών και μολότοφ

Φωτιά πήρε —για λόγους που διερευνώνται— το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, το βράδυ της Ανάστασης με αποτέλεσμα να προκληθούν ιδιαίτερα σοβαρές ζημιές σε όλο το κτήριο.

Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία με 3 πυροσβεστικά οχήματα και ομάδα ανδρών, των οποίων η συμβολή ήταν καθοριστικής σημασίας.

Ήδη από την Κυριακή του Πάσχα έχει ξεκινήσει ξεκίνησε η λεπτομερής αποτίμηση των ζημιών. Λόγω όμως, των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στο κτήριο, συνολική εικόνα θα έχουμε τις επόμενες μέρες.

Η φωτιά ήταν αποτέλεσμα από βεγγαλικά και μολότοφ που πετούσαν πολλοί όπως ορίζει το έθιμο, με αποτέλεσμα μαζί με τις καμπάνες και το Χριστός Ανέστη να ακούγονται και οι σειρήνες της πυροσβεστικής.

Όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σαραφίδης του Τριαντάφυλλου (ο πρόεδρος της Ένωσης ονομάζεται Γιώργος Σαραφίδης του Στυλιανού), «αναρχικά άτομα στο δήθεν έθιμο της Ανάστασης με τα βεγγαλικά κατέστρεψαν την πλατεία των Ποντίων».

Όμως δεν αρκέστηκαν σ’ αυτό αλλά αφού έσπασαν τζάμι στα γραφεία του ποντιακού συλλόγου, πέταξαν εύφλεκτο υλικό προκαλώντας την καταστροφή αρχειακού υλικού και παραδοσιακών στολών.

«Αμαύρωσαν το Χριστός Ανέστη» είπε ο Γιώργος Σαραφίδης εκδηλώνοντας τον αποτροπιασμό του.

To γεγονός κατήγγειλε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος δηλώνοντας πως αυτές είναι πάγιες πρακτικές μιας ομάδας που μάλιστα δεν δίστασε να τον απειλήσει πριν από λίγο καιρό.

«Αυτά τα άτομα είναι οι ίδιοι που βανδαλίζουν μια πόλη συνεχώς. Με απείλησαν πρόσφατα και όμως στο δημοτικό συμβούλιο η αντιπολίτευση αρνήθηκε να τους καταδικάσει. Κάποιοι τους χαϊδεύουν αλλά εμείς θα είμαστε πάντα απέναντι τους» δήλωσε.

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ένωση Ποντίων Σουρμένων.

Φωτογραφίες: vimaonline.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.