ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Δημιουργία δικτύου πόλεων σε Ελλάδα και εξωτερικό με σκοπό την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας
Δημιουργία δικτύου πόλεων σε Ελλάδα και εξωτερικό με σκοπό την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας
(Φωτ.: e-ota.gr)
29 Απρ
0
Σχόλια

Δημιουργία δικτύου πόλεων σε Ελλάδα και εξωτερικό με σκοπό την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας

Την δυναμική που δημιούργησε η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Πρόεδρο της Αμερικής Τζο Μπάιντεν θέλησε να αξιοποιήσει ο δήμαρχος Καλλιθέας και ΄Β Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Κάρναβος και τα κατάφερε.

Κατά την διάρκεια της εκτελεστικής επιτροπής κατέθεσε πρόταση για την δημιουργία δικτύου πόλεων σε Ελλάδα και εξωτερικό που φιλοξενούν ποντιακές κοινότητες με σκοπό τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους η οποία και έγινε δεκτή.

«Η δημιουργία ενός δικτύου των πόλεων με ποντιακές κοινότητες θα μπορέσει να μεταφέρει καλύτερα το μήνυμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.» ανέφερε ο δήμαρχος καλλιθέας

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Κάρναβος σημείωσε: «Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν δημιουργεί νέα δεδομένα και για την υπόθεση της αναγνώρισης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους παίρνει τώρα μια νέα δυναμική και εκτιμώ ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτά τα δεδομένα.

Θα ήταν πραγματικά κρίμα ένας ολόκληρος κόσμος να αναγνωρίζει την γενοκτονία των Αρμενίων και να κάνει τα στραβά μάτια για μια γενοκτονία που έγινε δίπλα σε αυτήν των Αρμενίων, σχεδόν στον ίδιο χρόνο και σίγουρα εντασσόμενη στο ίδιο σχέδιο.

Ως δήμαρχος μιας πόλης που έχει την τιμή και τη βαριά ευθύνη να φιλοξενεί μια μεγάλη ποντιακή κοινότητα που κουβαλάει προσωπικές μνήμες με τα τραύματα της γενοκτονίας και του εκπατρισμού αλλά και μια πόλης που έχει πρωτοστατήσει στην υπόθεση της αναγνώρισης της ποντιακής γενοκτονίας, μιας πόλης που διαθέτει Παμποντιακό Ηρώο, θέτω ενώπιον σας την πρόταση για τη δημιουργία δικτύου πόλεων σε Ελλάδα και εξωτερικό που φιλοξενούν ποντιακές κοινότητες υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Υπάρχουν δεκάδες πόλεις που φιλοξενούν ποντιακές κοινότητες και η οργάνωση και κινητοποίηση τους θα αποδειχτούν κρίσιμες για την προώθηση της αναγνώρισης.

Στόχος αυτού του δικτύου θα είναι η προώθηση της μνήμης της γενοκτονίας και της διεθνούς αναγνώρισής της, με σειρά πρωτοβουλιών που θα απευθύνονται στις κοινωνίες των πολιτών, σε κράτη αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.