ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «2 Miles From Home» στο Los Angeles Greek Film Festival
Παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «2 Miles From Home» στο Los Angeles Greek Film Festival
(Φωτ.: Τζούλια Σπυροπούλου)
28 Απρ
0
Σχόλια

Παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «2 Miles From Home» στο Los Angeles Greek Film Festival

Παγκόσμια πρεμιέρα κάνει το δημιουργικό ντοκιμαντέρ 2 Miles From Home της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Τζούλιας Σπυροπούλου με θέμα τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στο Los Angeles Greek Film Festival στις 10 Μαΐου 2021.

Ένα δημιουργικό ντοκιμαντέρ που εξιστορεί το ολοκαύτωμα των Ελλήνων της Ανατολίας, την γενοκτονία των Ποντίων, με συνεντεύξεις από επιζώντες, τους απόγονούς τους, ιστορικούς και ακτιβιστές της γενοκτονίας.

Σημείωμα σκηνοθέτη:
«Εάν δεν τιμωρηθεί το έγκλημα, επαναλαμβάνεται σε μεγαλύτερη έκταση. Εάν το 1915, το 1919, είχαν τιμωρηθεί ο Μ. Κεμάλ και οι σύντροφοί του, τότε ίσως οι Ναζί να μην είχαν κάνει τη γενοκτονία των Εβραίων.» (Ταμέρ Τσιλινγκίρ, συγγραφέας-ακτιβιστής της γενοκτονίας Ποντίων)

Όταν ένα έγκλημα δεν τιμωρείται, τότε επαναλαμβάνεται. Γι’ αυτό, η διάδοση της ιστορίας και η διατήρηση της μνήμης για όλα όσα υπέσθησαν οι Έλληνες του Πόντου πριν από 100 περίπου χρόνια, έχουν ύψιστη σημασία για να μην συμβούν ξανά στο μέλλον. Η δημιουργία αυτής της ταινίας πραγματοποιείται με σκοπό τη διάδοση της αλήθειας του Πόντου και την απόδοση τιμής στα ολοκληρωτικά αθώα θύματα που χάθηκαν τότε άδικα.»

Δείτε το επίσημο trailer του ντοκιμαντέρ:

Film Media:

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.