ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η κατάθεση ψυχής του Ναουσαίου ορειβάτη Γιώργου Καισαρίδη στις κακοτράχαλες κορυφές του Βερμίου
Η κατάθεση ψυχής του Ναουσαίου ορειβάτη Γιώργου Καισαρίδη στις κακοτράχαλες κορυφές του Βερμίου
(Φωτ.: makthes.gr)
26 Απρ
0
Σχόλια

Η κατάθεση ψυχής του Ναουσαίου ορειβάτη Γιώργου Καισαρίδη στις κακοτράχαλες κορυφές του Βερμίου

Να κερδίσει το πιο μεγάλο στοίχημα που έχει βάλει μέχρι τώρα με τον εαυτό του, προετοιμάζεται ο Ναουσαίος ορειβάτης, ποδηλάτης και δάσκαλος πολεμικών τεχνών Γιώργος Καισαρίδης.

Με το ορειβατικό ποδήλατό του ετοιμάζεται να κάνει μια κατάθεση ψυχής, όπως λέει στο makthes.gr, στα ιστορικά μοναστήρια του Βερμίου, ως φόρο τιμής στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στις 19 Μαίου. Θα ξεκινήσει από τη Νάουσα, θα ανέβει με το ορειβατικό του ποδήλατο στις κορυφές του Βερμίου και μέσα από κακοτράχαλα μονοπάτια, θα φτάσει για προσκύνημα σε τρία ιστορικά μοναστήρια της περιοχής απ΄όπου στη συνέχεια θα επιστρέψει στη Νάουσα.

Συνολικά θα διασχίσει σε δύο μέρες περίπου 100 χιλιόμετρα ορεινής διαδρομής σε έναν αγώνα-τάμα στη μνήμη της ποντιακής γενοκτονίας. «Ήταν αυθόρμητη η απόφασή μου. Ένιωσα πως ήθελα να κάνω μια τέτοια κίνηση» τονίζει στο makthes.gr.

Επί δυο μέρες θα βρεθεί αντιμέτωπος όχι μόνο με την κούραση και τη μοναξιά, αλλά και με όλα τα στοιχεία της φύσης. Το βουνό έχει άγριες πλαγιές και μέρη δύσβατα. «Ευτυχώς φέτος δεν έκανε βαρύ χειμώνα, αλλιώς το εγχείρημα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολο. Πέρσι στα περισσότερα μονοπάτια είχαμε χιόνια και πάγους» λέει.

Το ταξίδι του θα διαρκέσει δύο μέρες ενώ ένα βράδυ θα διανυκτερεύσει στην ύπαιθρο. Θα ξεκινήσει από τη Νάουσα, μπροστά από την Εύξεινο Λέσχη και από εκεί θα κατευθυνθεί στο Ροδοχώρι. Η πρώτη του στάση για προσκύνημα θα είναι στο ιστορικό μοναστήρι του Αγ. Γεώργιου Περιστερεώτα. Στη συνέχεια ο δρόμος του θα τον οδηγήσει στις κορυφές του Βερμίου και από εκεί στο Άνω Σέλι και στο Σέλι για να φτάσει τελικά στη μονή του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος, όπου θα κάνει τη δεύτερη στάση για προσκύνημα. Η διαδρομή του δεν σταματάει εκεί. Μέσω του Ξηρολίβαδου θα φτάσει και θα προσκυνήσει στην Παναγία Σουμελά, απ΄ όπου στη συνέχεια θα επιστρέψει στη Νάουσα.

«Αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, δεν υπήρχε ο κορονοϊός και η πανδημία, θα έκανα αυτό το ταξίδι με το ποδήλατό μου από τη Νάουσα μέχρι την Παναγία Σουμελά στον Πόντο. Ας είναι κι έτσι όμως. Είναι ένα τάμα που θέλω να εκπληρώσω» λέει συγκινημένος στο makthes.gr.

Για τον Γιώργο Καισαρίδη, που είναι ιδιαίτερα έμπειρος ορειβάτης και χιονοδρόμος και πολύ καλός γνώστης του Βερμίου, η διαδρομή που θα διανύσει είναι πραγματικό στοίχημα. Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή και για κάθε πρόβλημα που θα προκύπτει πρέπει να έχει μια λύση αφού στον αγώνα του θα είναι μόνος. «Είναι μεγάλο ζήτημα το να κάνεις τέτοια προσπάθεια μόνος σου. Εγώ θα δημοσιοποιήσω την προσπάθειά μου. Όποιος θέλει να ακολουθήσει είναι ελεύθερος να το κάνει. Σε κάθε περίπτωση όμως εγώ θα εκπληρώσω το τάμα μου είτε μόνος είτε με συμπαραστάτες κάποιους φίλους», προσθέτει.

Πηγή: makthes.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.