ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η «Μαύρη Θάλασσα» Ν. Σμύρνης τίμησε τους ήρωες της 25ης Μαρτίου
Η «Μαύρη Θάλασσα» Ν. Σμύρνης τίμησε τους ήρωες της 25ης Μαρτίου
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης-Αγίου Δημητρίου-Παλαιού Φαλήρου «Η Μαύρη Θάλασσα»)
08 Απρ
0
Σχόλια

Η «Μαύρη Θάλασσα» Ν. Σμύρνης τίμησε τους ήρωες της 25ης Μαρτίου

Η Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης-Αγίου Δημητρίου-Παλαιού Φαλήρου «Η Μαύρη Θάλασσα», έδωσε για ακόμη μια φορά το παρών στην κατάθεση στεφάνων που διοργάνωσε ο δήμος Αγίου Δημητρίου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, σε μια προσπάθεια έστω και υπό αυτές τις συνθήκες να τιμήσουν τους προγόνους μας.

Ο δήμος προσκάλεσε τα μεγαλύτερα πολιτιστικά σωματεία μεταξύ των οποίων ήταν οι Κρήτες, οι Ηπειρώτες και η «Μαύρη Θάλασσα». Την Ένωση εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος Γερβάσιος Κατσώτης και η γενική γραμματέας Έλενα Τσιμαχίδου, ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές του Πόντου και υψώνοντας το λάβαρο της Ελληνικής σημαίας.

Η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου μίλησε για την σημασία απόδοσης τιμής στους ήρωες του 1821 αλλά και για την ανάγκη διατήρησης της μνήμης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα ύπαρξης και δράσης των πολιτιστικών σωματείων.

Στη λιτή αυτή εκδήλωση τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας με τους παρευρισκόμενους να φορούν μάσκες και να τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Εκ μέρους της «Μαύρης Θάλασσας» δεν κατατέθηκε στεφάνι, εντούτοις έγινε δωρεά στον Δήμο για ενίσχυση άπορης οικογένειας κατόπιν επικοινωνίας με τη δήμαρχο. Να σημειώσουμε πως η Ένωση συμμετέχει εδώ και 30 χρόνια στις παρελάσεις 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου, όχι μόνο στον δήμο Αγίου Δημητρίου αλλά και στον δήμο Νέας Σμύρνης που είναι άλλωστε και η έδρα της.

Έλενα Τσιμαχίδου.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.