ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Επιμνημόσυνο αφιέρωμα του «Αγίου Θεόδωρου Γραβά» στην Ιερασπόστολο Θεανώ Αντωνιάδου-Μουσδελεκίδου
Επιμνημόσυνο αφιέρωμα του «Αγίου Θεόδωρου Γραβά» στην Ιερασπόστολο Θεανώ Αντωνιάδου-Μουσδελεκίδου
(Φωτ.: Ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας, «ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς»)
31 Μαρ
0
Σχόλια

Επιμνημόσυνο αφιέρωμα του «Αγίου Θεόδωρου Γραβά» στην Ιερασπόστολο Θεανώ Αντωνιάδου-Μουσδελεκίδου

Ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας, «ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» τιμώντας τη μνήμη της συμπολίτισσας, Ποντιακής καταγωγής Θεανώς Αντωνιάδου-Μουσδελεκίδου, Ιεραποστόλου και με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο της στις 03 Μαρτίου (απεβίωσε στις 03 Μαρτίου 2020), παρουσίασε αφιέρωμα με το έργο και τη δράση της στο ιεραποστολικό κλιμάκιο Κολουέζι του Κονγκό, όπου άφησε και τη τελευταία της πνοή.

Ο Σύλλογος είχε σκοπό να πραγματοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση, δεδομένου όμως της κατάστασης που βιώνουμε περιορίστηκε στο διαδικτυακό αφιέρωμα.

Ποιά ήταν η Θεανώ Αντωνιάδου-Μουσδελεκίδου
Η Θεανώ Αντωνιάδου-Μουσδελεκίδου γεννήθηκε το 1928 στην Έδεσσα. Οι γονείς της ήρθαν από τον Πόντο (Αμάσεια και Μπάφρα). Μετά το θάνατο του συζύγου της αφιέρωσε τη ζωή της, σε κοινωνικό έργο στην Έδεσσα και στη συνέχεια για 33 χρόνια στην Αφρική, σε Ιεραποστολικό κλιμάκιο. Αγαπούσε πολύ τη πατρίδα, την αλησμόνητη πατρίδα αλλά και την Ελλάδα, τη Μακεδονία, την Έδεσσα.

Σας αφήνουμε να γνωρίσετε το έργο και τη δράση της στο βίντεο που ακολουθεί.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.