ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η «Ανατολή» Ανατολικού Εορδαίας τίμησε τα 200 χρόνια
Η «Ανατολή» Ανατολικού Εορδαίας τίμησε τα 200 χρόνια
(Φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικού «Η Ανατολή»)
30 Μαρ
0
Σχόλια

Η «Ανατολή» Ανατολικού Εορδαίας τίμησε τα 200 χρόνια

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου όπου και συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης κατά του τουρκικού δεσμού, τελέστηκε θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στο Ανατολικό Εορδαίας όπου μετά το πέρας της οποίας ψάλθηκε δοξολογία για τον εορτασμό της εθνικής Παλιγγενεσίας.

Στον λόγου του ο πατέρας Χρυσόστομος Σιδηρόπουλος τόνισε: «Να έχουμε την σημαία μας πάντα έξω στα μπαλκόνια κι όχι μόνο αυτή την μέρα. Να κρατήσουμε αυτό τον πόθο για ελευθερία, που είχαν οι πρόγονοί μας στην καρδιά μας και πάντα να τους τιμάμε και να τους θυμόμαστε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύει η πατρίδα μας».

Εν συνεχεία στο μνημείο πεσόντων τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ανατολικού και της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικού «Η Ανατολή».

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η τελετή έληξε με τον εθνικό ύμνο. Όλα πραγματοποιήθηκαν με τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας!

Μετά την λήξη της τελετής, και για μια ώρα, ακούστηκαν εμβατήρια για να τονωθεί το ηθικό των κατοίκων μετά από πρωτοβουλία του προέδρου!

Ιωάννης Ζυρπιάδης

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.