ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πλήθος συμμετοχών και μηνυμάτων, απ΄ όλο τον κόσμο και την Ελλάδα στην διαδικτυακή εκδηλωση της ΕΝΠ Κεντρικής Αγγλίας
Πλήθος συμμετοχών και μηνυμάτων, απ΄ όλο τον κόσμο και την Ελλάδα στην διαδικτυακή εκδηλωση της ΕΝΠ Κεντρικής Αγγλίας
20 Μαρ
0
Σχόλια

Πλήθος συμμετοχών και μηνυμάτων, απ΄ όλο τον κόσμο και την Ελλάδα στην διαδικτυακή εκδηλωση της ΕΝΠ Κεντρικής Αγγλίας

Με τεράστια διαδικτυακή συμμετοχή στέφτηκε η πρώτη πολιτιστική εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Κεντρικής Αγγλίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, την περασένη Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 όπου είχε θέμα «Νίκος Καζαντζάκης – Πόντιοι του Καυκάσου. Αποκαλυπτικά έγραφα και ταραγμένες αποκαλύψεις ήρθαν στο φως, από τον ομιλητή Καθηγητή Ιστορίας Κωνσταντίνο Φωτιάδη, που ετοιμάζει και την έκδοσή του.

Οι επιστολές του Καζαντζάκη προς τον τότε πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο για την σωτηρία των Ποντίων στον Ιστορικό Πόντο και Καύκασο, είναι συγκλονιστικές μαρτυρίες για την συστηματική εξόντωση τους από τους Τούρκους

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, ο ποιητής Ηλίας Τσέχος με την μειλίχια και γλαφυρή φωνή του, απήγγειλε δικά του ποντιακά ποιήματα και στα νεοελληνικά το ιστορικό θρηνώδες ποίημα «Πάρθεν» από την «Ανθολογία Ποντιακής Ποίησης — Η Δίγλωσσος» που αναμένεται μέσα στο 2022.

Πλήθος συμμετοχών και μηνυμάτων, από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, ικανοποίησαν εμπνευσμένα τα μέλη της Ένωσης Ποντίων Κεντρικής Αγγλίας και των φίλων τους, ευελπιστώντας σε πολλές παρόμοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις κι ανταμώματα του Ελληνισμού, απανταχού.

Ο εξαιρετικός και ευγενής ιατρός τελετάρχης της συνάντησης, Θεόδωρος Εμπεσλίδης, ευχαρίστησε όλον τον κόσμο, χαμογελαστός και υποσχόμενος Μνήμες Ζωντανς Ιστορίας και Ποίησης!

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.