ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Γειτονιά του Σίδνεϊ θα ονομασθεί επίσημα «Μικρή Ελλάδα»
Γειτονιά του Σίδνεϊ θα ονομασθεί επίσημα «Μικρή Ελλάδα»
(Φωτ.: Nick Bourdaniotis/Bourdo Photography)
26 Φεβ
0
Σχόλια

Γειτονιά του Σίδνεϊ θα ονομασθεί επίσημα «Μικρή Ελλάδα»

Η Αυστραλία απέκτησε την δική της «Μικρή Ελλάδα»! Ο δήμος του Σίδνεϊ, Inner West, αποφάσισε να μετονομάσει μια περιοχή του Marrickville μεταξύ των οδών Livingstone Rd και Victoria Rd σε “Little Greece” για να αναγνωρίσει την προσφορά των Ελλήνων της περιοχής αλλά και για να τους πει, με τον τρόπο αυτό και «ευχαριστώ», όπως είπε ο δήμαρχος Darcy Byrne.

Μάλιστα η πρόταση ήταν να μετονομαστεί η περιοχή σε «Μικρή Αθήνα» αλλά υπερίσχυσε το «Μικρή Ελλάδα».

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Inner West, Darcy Byrne, υπογράμμισε τον στόχο της συμβολικής κίνησης να «τιμήσει την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και τη συνεχιζόμενη συνεισφορά της ελληνικής κοινότητας στο Marrickville».

Η αρχική εισήγηση είχε γίνει από τον δημοτικό σύμβουλο Sam Iskandar μια και το Marrickvilleείναι «ελληνοκρατούμενο» εδώ και δεκαετίες.

«Ελπίζω ότι αυτό θα συνεχιστεί και στις επόμενες δεκαετίες», είπε ο δήμαρχος που πρόσθεσε ότι η εορταστική εκδήλωση για τη μετονομασία θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο του Marrickville στις 25 Μαρτίου, για να συμπίπτει με την επέτειο 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης.

Πηγή: neoskosmos.com

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.