ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Έρχονται οι «Κυριακές Πόντου» από την νεολαία της ΟΣΕΠΕ
Έρχονται οι «Κυριακές Πόντου» από την νεολαία της ΟΣΕΠΕ
(Φωτ.: Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη)
19 Φεβ
0
Σχόλια

Έρχονται οι «Κυριακές Πόντου» από την νεολαία της ΟΣΕΠΕ

Νέοι και νέες της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, φέρνουν την ποντιακή νεολαία της Ευρώπης —και όχι μόνο— πιο κοντά τις Κυριακές μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα ΖΟΟΜ.

Για τις επόμενες δυο Κυριακές 21 και 27 Φεβρουαρίου, έχουν ετοιμάσει δυο εισηγήσεις αφιερωμένες στην Γενοκτονία και το Αντάρτικο του Πόντου.

Συγκεκριμένα:

  • Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021, ο Διδάκτωρ Ιστορίας και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Έρευνας της Διασποράς και των Γενοκτονιών στο Πανεπιστήμιο του Μπόχουμ, Δρ. Μίχραν Ντάμπαγκ έχει ως θέμα: «Το εθνικό όραμα και η πολιτική της Γενοκτονίας. Η διαδικασία μετασχηματισμού της Οθωμανικής  Αυτοκρατορίας σε Τουρκικό Εθνικό Κράτος». Η εισήγηση θα είναι στη Γερμανική γλώσσα.
  • Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, ο Θεολόγος και Διδάκτωρ Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,  Δρ. Θωμάς Αλεξιάδης έχει ως θέμα: «Το Αντάρτικο του Πόντου». Η εισήγηση θα είναι στην Ελληνική γλώσσα.

Η δήλωση συμμετοχής για τις εισηγήσεις πραγματοποιέιται μέσω από τις σελίδες Facebook, Instagram ή στο osepeyouth@gmail.com.

Όλες οι εισηγήσεις θα γίνουν μέσω Zoom στις 18.00 ώρα Γερμανίας και 19.00 ώρα Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.