ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Έφυγε από κοντά μας ο Πóντιος τραγουδιστής, Θέμης Ιακωβίδης
Έφυγε από κοντά μας ο Πóντιος τραγουδιστής, Θέμης Ιακωβίδης
(Φωτ.: Θέμης Ιακωβίδης)
15 Φεβ
0
Σχόλια

Έφυγε από κοντά μας ο Πóντιος τραγουδιστής, Θέμης Ιακωβίδης

Έφυγε για τα «Παρχάρια του Πόντου», ο Πόντιος τραγουδιστής Ευθύμιος (Θέμης) Ιακωβίδης χθες Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021, ένας από τους τελευταίους μεγάλους καλλιτέχνες με καταγωγή από τα Κάτω Πορρόια Σερρών.

Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες της δεύτερης γενιάς του ποντιακού καλλιτεχνικού στερεώματος, τον Γώγο Πετρίδη, τον Κωστίκα Τσακαλίδη (Τσανάκαλη) τον Λάμπη Αναστασιάδη, αλλά και νεότερους όπως τον Φάνη Κουρουκλίδη και άλλους με τους οποίους συνέχισε την πορεία του.

Με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν μαζί του, αλλά και εκπρόσωποι του ποντιακού χώρου, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένειά του, για τον άδικο χαμό του.

Ο καλλιτέχνης Φάνης Κουρουκλίδης, ανέφερε: «Καλό ταξίδι φίλε, αδερφέ και πατέρα Θέμη Ιακωβίδη. Σ’ ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα χρόνια που περάσαμε μαζί και την ωραία συνεργασία μας δισκογραφικά και όχι μόνο! Δεν θα ξεχάσω ποτέ την φιλοξενία σου στο σπίτι σου και την αξιαγάπητη οικογένεια σου πού με είχατε σαν παιδί σας! Τα είπαμε τα Χριστούγεννα από το τηλέφωνο, αλλά δεν με περίμενες να τα πούμε από κοντά ήθελες να σου παίξω λύρα! Καλό Παράδεισο στον μεγάλο βάρδο της ποντιακής μουσικής Θέμη Ιακωβίδη».

Ο Χαράλαμπος Αμανατίδης αποχαιρέτισε τον φίλο του Θέμη Ιακωβίδη, γράφοντας τα εξής: «Άλλος ένας Ακρίτας Τραγωδάνος! Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι στον κήπο των Αγγέλων. Άλλος ένας Ακρίτας. Από τα Κάτω Πορόϊα Σερρών. Είνας τραγωδάνος πιστός σην παράδοσην. Φίλε Θέμη. Είναι λίγα αυτά που θα πω εγώ και πολλοί άλλοι. Πάλεψες με τον Χάρο, το μεγάλο Θεριό, την άτιμη την αρρώστια. Μέχρι τα τελευταία σου δεντ ο έβαλες κάτω. Όμως της μοίρας ήταν γραφτό νά φύγεις από κοντά μας. Όσοι σε γνώρισαν από κοντά ξέρουν καλά ποιός ήταν ο Θέμης, ο Ευθύμης Ιωακωβίδης. Ένας φτωχός Βιοπαλαιστής. Όπως όλοι μας. Αλλά με πλούσια καρδιά και αισθήματα. Σε γνώρισα όταν ήμουν παιδί άκόμη. Το έφερε ή μοίρα να σε ζήσω μέχρι το τέλος της ζωης σου. Τιδέν άλλο κί λέω, γιατί πονεί η καρδία μ’. Ένας τραγουδιστής πού συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα, Γώγο Πετρίδη, Τσανάκαλη, Λάμπης Αναστασιάδης, και πολλούς άλλους μικρότερους λυράριδες σε ηλικία. Φίλε Θέμη. Καλόν Παράδεισον νά έ’εις… Λαφρύν να έν’ το χώμαν ντό θα σκεπά’ει σε…».

Ο Πάνος Ηλιάδης, έγραψε: «Φίλε Θέμη μόλις πληροφορήθηκα ότι μας «άφησες» για τους ουρανούς… Είχα την χαρά και τιμή να σε συνοδεύσω με τη λύρα μου, σε αρκετές βραδιές στη Θεσσαλονίκη το 2016-‘17… Δε θα ξεχάσω πόσο μου είχε κάνει εντύπωση η ένταση της φωνής σου στα ψηλά, και το πάθος που έβαζες στο τραγούδι σου… Στη συγκεκριμένη φωτό πηγαίναμε σε μια από αυτές τις βραδιές και μου είχες βάλει κασέτες σου, από τις περιοδείες με τον μεγάλο Τσανάκαλη (Γιάννη Βλασταρίδη). Λαφρύ το χώμα σου και πάντα θα σε θυμάμαι φίλε Θέμη Ιακωβίδη.»

Έναν κορίτσ’ εφίλεσα:

Πηγή: efxinospontos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.