ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Διαλέξεις για την ποντιακή διάλεκτο, από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Διαλέξεις για την ποντιακή διάλεκτο, από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
(Φωτ.: Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης)
11 Φεβ
0
Σχόλια

Διαλέξεις για την ποντιακή διάλεκτο, από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Διαδικτυακές διαλέξεις για τη διάλεκτο των Ελλήνων του Πόντου, ανοιχτές στο κοινό πραγματοποιεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με ομιλήτρια την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Cambridge, κ. Ιωάννα Σιταρίδου.

Τις διαδικτυακές διαλέξεις πραγματοποιούν τα Εργαστήρια, Καταγραφής και Διάσωσης της Ποντιακής Διαλέκτου και Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερης / Ξένης Γλώσσας, του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, με ομιλήτρια την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Cambridge, κ. Ιωάννα Σιταριδου, γνωστή από τις έρευνές της στα ρωμέικα του Ευξείνου Πόντου.

Συγκεκριμένα οι διαλέξεις Ιωάννας Σιταρίδου, θα γίνουν τις ακόλουθες ημέρες:
Σάββατο 13
Φεβρουαρίου 2021, με θέμα «Η συμβολή των ρομέικων της Τουρκίας στην ανασύσταση της διαχρονικής εξέλιξης της ποντιακής».

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, με θέμα «Τα ποντιακά ως μητρική, διασπορική, επαπειλούμενη και γλώσσα πολιτιστικής κληρονομιάς».

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021, με θέμα «Τα ρομέικα στην Τουρκία σήμερα ως πεδίο αποτύπωσης των μεθοδολογικών και ιδεολογικών προβλημάτων στην διδασκαλία της ποντιακής».

Διοργανωτές των διαδικτυακών εκδηλώσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, είναι η Μαρία Δημάση και ο Ηλίας Κ. Πετρόπουλος, και γίνονται στα πλαίσια των εργαστηρίων Μελέτης, Καταγραφής και Διάσωσης της Ποντιακής Διαλέκτου και Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινιων Χωρών του ΔΠΘ.

Πηγή: efxinospontos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.