ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Anadolu: «Τουρκικό μοναστήρι» η Παναγία Σουμελά
Anadolu: «Τουρκικό μοναστήρι» η Παναγία Σουμελά
(Φωτ.: aa.com.tr)
26 Ιαν
0
Σχόλια

Anadolu: «Τουρκικό μοναστήρι» η Παναγία Σουμελά

Στο ρεκόρ των 123.933 τουριστών σε μόλις 99 ημέρες στην μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, αναφέρεται άρθρο του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων «Anadolu».

Το άρθρο δημοσιεύθηκε σε δύο εκδόσεις, τούρκικη και αγγλική όπου στην δεύτερη έκδοση αναφέρεται στη μονή ως «τούρκικο μοναστήρι».

Συγκεκριμένα, η καταγραφή αυτή αφορά το διάστημα 28 Ιουλίου έως 03 Νοεμβρίου 2020 όπου έκλεισε εκ νέου προκειμένου να ολοκληρωθεί και το υπόλοιπο των αναστηλωτικών εργασιών, που αφορά κυρίως την ασφάλιση των επικίνδυνων βράχων πάνω από το μοναστικό συγκρότημα.

Επίσης γίνεται αναφορά και για το ότι η Παναγία Σουμελά ήταν κλειστή τα τελευταία 5 χρόνια (2015) όπου ξεκίνησσαν οι εργασίες αναστήλωσης. Τον Μάιο του 2019 μετά το τέλος της πρώτης φάσης των έργων εξωραϊσμού, γεωλογικής και γεωτεχνικής διερεύνησης και ενίσχυσης των πετρωμάτων και το τμήμα του μοναστηριού μέχρι την αυλή, άνοιξε στους επισκέπτες και τον Ιούλιο του 2020 παραδόθηκε το 65% του έργου όπου στην ειδική τελετή μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Φέτος, στις 15 Αυγούστου έγινε Θεία Λειτουργία, απόντος του Οικουμενικού Πατριάρχη για πρώτη φορά από τότε που δόθηκε άδεια από τις τουρκικές Αρχές.

Διαβάστε εδώ όλο το άρθρο στην αγγλική έκδοση και εδώ στην τουρκική έκδοση

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.