ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πέθανε ο λυράρης Χρήστος (Τάκος) Καρυπίδης
Πέθανε ο λυράρης Χρήστος (Τάκος) Καρυπίδης
27 Νοέ
0
Σχόλια

Πέθανε ο λυράρης Χρήστος (Τάκος) Καρυπίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, ο αυτοδίδακτος λυράρης Χρήστος (Τάκος) Καρυπίδης, με καταγωγή από το Αρσένι Σκύδρας του νομού Πέλλας, μέλος και λυράρης του συλλόγου «Φάρος Ποντίων» Θεσσαλονίκης, ο οποίος πρόσφατα τιμήθηκε για την προσφορά του από το σύλλογο.

Ο Χρήστος (Τάκος) Καρυπίδης, ως λυράρης έπαιξε σε πολλούς γάμους και πανηγύρια, καθώς και στο κέντρο «Σεβνταλής» του Φώτη Φανιάδη και συνόδευε τον ποντιακό σύλλογο του χωριού σε διάφορες εκδηλώσεις.

Στη συνέχεια μετακόμισε με την οικογένειά του στην πόλη της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην περιοχή των Συκεών όπου και έζησε το υπόλοιπο της ζωής του και συμμετείχε για πολλά χρόνια στο «Φάρο Ποντίων».

Συμμετείχε επίσης και στη χορωδία του ποντιακού συλλόγου Καλλιθέας–Συκεών, πριν τον καθηλώσουν τα προβλήματα υγείας στο κρεβάτι.

«Φάρος Ποντίων» Θεσσαλονίκης: «Ένα ακόμη μέλος του συλλόγου μας έφυγε από τη ζωή»
«Ένα ακόμη μέλος του συλλόγου μας έφυγε από τη ζωή, ο λυράρης Χρήστος Καρυπίδης, από το Αρσένι Σκύδρας. Αθόρυβα, στεκόταν πάντοτε κοντά στο σύλλογο, προσφέροντας ως μουσικός στη χορωδία. Μετέβη στον ιστορικό Πόντο με τον Στάθη Ευσταθιάδη ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80 για καταγραφές. Μαζί με τη γυναίκα του, Ευανθία, ήταν με προθυμία κοντά στο σύλλογο. Ο Φάρος Ποντίων τον τίμησε, σε ειδική εκδήλωση, αναγνωρίζοντας την προσφορά του. Αιωνία η μνήμη!».

Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας–Συκεών: 
Τα θερμά συλλυπητήρια εκφράζει ο πρόεδρος Αντώνης Σαουλίδης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ποντιακού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών στην οικογένεια του Χρήστου Καρυπίδη.

«Ένα ακόμη μέλος του συλλόγου μας ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι στην αιώνια Ζωή, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020. Ο Χρήστος Καρυπίδης σύζυγος της Ευανθίας Καρυπίδου ήταν μέλος της χορωδίας μας για πολλά χρόνια.

Αυτοδίδακτος λυράρης με καταγωγή από το Αρσένι Σκύδρας του νομού Πέλλας, μέλος και λυράρης του συλλόγου «Φάρος Ποντίων», ο οποίος πρόσφατα τιμήθηκε για την προσφορά του από το σύλλογο. Ο Χρήστος (Τάκος) Καρυπίδης, ως λυράρης έπαιξε σε πολλούς γάμους και πανηγρύρια, καθώς και στο κέντρο «Σεβνταλής» του Φώτη Φανιάδη και συνόδευε τον ποντιακό σύλλογο του χωριού σε διάφορες εκδηλώσεις. Στη συνέχεια μετακόμισε με την οικογένειά του στην πόλη της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην περιοχή των Συκεών.»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.