ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ήρθε «Τ' Εμέτερον» το μέλι με σήμα την Πόντια μέλισσα — Τι δήλωσε στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr ο ιδιοκτήτης
Ήρθε «Τ’ Εμέτερον» το μέλι με σήμα την Πόντια μέλισσα — Τι δήλωσε στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr ο ιδιοκτήτης
26 Νοέ
0
Σχόλια

Ήρθε «Τ’ Εμέτερον» το μέλι με σήμα την Πόντια μέλισσα — Τι δήλωσε στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr ο ιδιοκτήτης

Ήταν Άνοιξη του 2010 όταν ξεκίνησε σαν χόμπι την μελισσοκομική ο 37χρονος σήμερα Σοφιανίδης Ευστάθιος, στην ταράτσα του σπιτιού του στη Νέα Σμύρνη με μόλις μια κυψέλη.

Όλα ξεκίνησαν το 2010 με μόλις μια κυψέλη (φωτ.: temeteron.eu)

10 χρόνια αργότερα και ύστερα από την παρακολούθηση σεμιναρίων επαγγελματικής μελισσοκομίας στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, ήρθε η στιγμή να μας προσφέρει «Τ’ Εμέτερον» το μέλι. Αν και το αντικείμενο των σπουδών του ήταν άσχετο από το χόμπι του (Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Χαλκίδας), τον «τσίμπησε» το μικρόβιο της μέλισσας.

«Μου δίνει την δυνατότητα να εργάζομαι στην φύση και να αναπνέω καθαρό αέρα.» δηλώνει σαν μία από τις αρετές της μελισσοκομικής ο Σοφιανίδης Ευστάθιος.

Το ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του «Τ’ Εμέτερον» προσπαθώντας να «τσιμπήσει» κάποιες πληροφορίες. Ζητώντας από τον κ. Σοφιανίδη να μας πει έναν λόγο που ξεκίνησε να ασχολείται με τα μελίσσια του, εκείνος μας έδωσε επτά (!!!). Χαρακτηριστικά μας ανέφερε «Η μελισσοκομία συνδυάζει κάποια πράγματα που πάντα μου άρεσαν. Μου δίνει την δυνατότητα να εργάζομαι στην φύση και να αναπνέω καθαρό αέρα. Είναι δημιουργική εργασία η οποία με κάνει χαρούμενο γιατί  προσφέρω προϊόντα στον κόσμο τα οποία παράγω με μεράκι. Το ελληνικό μέλι έχει πολλές διακρίσεις στο εξωτερικό λόγω της υψηλής του ποιότητας, της θρεπτικής  του αξίας αλλά και της υπέροχης γεύσης του. Αναμφισβήτητα η μελισσοκομία είναι ένας από τους δυνατούς τομείς της χώρας μας και το γεγονός αυτό  με ενθάρρυνε πολύ να την ακολουθήσω επαγγελματικά.»

«Τ’ Εμέτερον» το μέλι παράγεται εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Βόρειας Ευβοίας και της Βοιωτίας. Η τοποθεσία  παίζει  σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του προϊόντος και χρειάζεται εμπειρία για να βρεις την ιδανική γι αυτό και «κάθε χρόνο ψάχνουμε και μεταφέρουμε κάποια από τα μελίσσια μας και σε νέα μέρη αναζητώντας νέες  ποικιλίες που να μας αρέσουν.» όπως δηλώνει ο κ. Σοφιανίδης.

«Τ’ εμέτερον» τα μελίσσια «ταξιδεύουν» συχνά για το καλύτερο αποτέλεσμα (φωτ.: temeteron.eu)

Ποιες ποικιλίες μπορείτε να βρείτε
Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες μελιού. Κάθε ποικιλία έχει τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Στο «Τ’ Εμέτερον» μπορείτε να βρείτε μέλι θυμαρίσιο, πεύκου, ανθέων και πολύκομπου. Επίσης παράγουν φρέσκια γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη και κηραλοιφές.

«Όλα μας τα προϊόντα είναι αγνά και κρατάμε υψηλή ποιότητα σε όλα τα στάδια της παραγωγής.»

Πως ήρθε η ονομασία «Τ’ Εμέτερον»
Στην ερώτηση για το πως ήρθε η σκέψη για την ονομασία η απάντηση που λάβαμε ήταν αφοπλιστική «τα κριτήρια για την επιλογή της ονομασίας ήταν συγκεκριμένα. Ήθελα οπωσδήποτε  η ονομασία να με εκφράζει. Νιώθω τυχερός για την καταγωγή μου και η συγκεκριμένη ονομασία εκφράζει κάθε πόντιο. Θα έλεγα πως η φράση «Τ’ Εμέτερον» είναι το σήμα κατατεθέν μας.

Επίσης με ενδιέφερε μέσω της ονομασίας να πληροφορήσω τον καταναλωτή ότι το προϊόν είναι ελληνικό, από τον τόπο μας. Σκέφτηκα λοιπόν, τι καλύτερο από το «Τ’ Εμέτερον» που σημαίνει αυτό ακριβώς, δικό μας.

Η ιδέα να φτιάξω μια πόντια μέλισσα με ενθουσίασε πολύ. Σκέφτηκα πως είναι κάτι πρωτότυπο και έχει χιουμοριστικό χαρακτήρα. Όταν την σχεδίασε και έπειτα μου την παρουσίασε  ο καλός μου φίλος και γραφίστας  Εμμανουήλ Παπαθεοδώρου  μπορώ να πω, πως την αγάπησα αμέσως.». Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτή η μέλισσα θα αγαπηθεί από όλους τους φίλους του μελιού, Πόντιους και μη.

Η ποικιλία των προϊόντων είναι αρκετά μεγάλη (φωτ: temeteron.eu)

Κλείνοντας αυτή την πολύ ωραία και «μελωμένη» συζήτηση ο κ. Σοφιανίδης ευχαριστεί «την οικογένειά μου για την στήριξή της και ιδιαιτέρως τον πατέρα Νεκτάριο για την πολύτιμη βοήθειά του.»

Πως μπορεί κάποιος να παραγγείλει και μέχρι που μπορεί να ταξιδέψει η «Τ’ Εμέτερον» μέλισσα
Η «Τ’ Εμέτερον» μέλισσα με τα εξαίρετα προϊόντα της μπορεί να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και όποιος/α θέλει να παραγγείλει, μπορεί να το κάνει με τους εξής τρόπους:

  • Να επισκεφτεί την ιστοσελίδα στο  www.temeteron.eu
  • Να επισκεφτεί την σελίδα στο facebook
  • Να καλέσει στο τηλέφωνο 6955541700.

Πέτρος Παναγιωτόπουλος

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.