ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Συλληπητήρια από ΠΟΕ και ΠΟΠΣ για τον θάνατο του Τάσου Κυριακίδη
Συλληπητήρια από ΠΟΕ και ΠΟΠΣ για τον θάνατο του Τάσου Κυριακίδη
(Φωτ.: nassosblog.gr)
21 Νοέ
0
Σχόλια

Συλληπητήρια από ΠΟΕ και ΠΟΠΣ για τον θάνατο του Τάσου Κυριακίδη

Με Δελτία Τύπου που εξέδωσαν η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, εκφράζουν την θλίψη τους και τα συλληπητήριά τους στην οικογένεια του «Εκδότη του Πόντου» Τάσο Κυριακίδη.

ΠΟΕ: Υπήρξε μέλος πολλών αξιόλογων επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες
Μνεία στο πλούσιο έργο και στην ανεκτίμητη προσφορά του στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης αλλά και του πολιτισμού της ιδιαίτερης πατρίδας των προγόνων του κάνει αναφορά στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ και εύχεται «δύναμη και κουράγιο, να αντιμετωπίσουν τον χαμό του δικού τους ανθρώπου.»

Διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου της ΠΟΕ.

ΠΟΠΣ: Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του μεγάλου Πόντιου Εκδότη Τάσου Κυριακίδη, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σήμερα το πρωί.

Ο Τάσος Κυριακίδης άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στον εκδοτικό χώρο, καθώς για σχεδόν πέντε δεκαετίες υπηρέτησε με ιδιαίτερη αγάπη και αφοσίωση το βιβλίο μέσα από τον ομώνυμο εκδοτικό του οίκο, έχοντας ως στόχο τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και τη μεταλαμπάδευση της γνώσης.

Ξεχωριστή ήταν και η αγάπη με την οποία περιέβαλε κάθε εκδοτική προσπάθεια που αφορούσε στον Πόντο και την Μ. Ασία, με τα αμέτρητα έργα που στήριξε να αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Το 2005 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Άρχοντος Καστρινσίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου «για την μεγάλη προσφορά του εις τα γράμματα και τας επιστήμας, ιδία δε εις την διερεύνησιν της ιστορίας της ιδιαιτέρας των προγονών του πατρίδος και δια τας πολυτίμους υπηρεσίας τας οποίας φιλευσεβώς και φιλογενώς προσέφερε εις το καθ’ ημάς Οικουμενικόν Πατριαρχείον».

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.