ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ψήφισμα Ποντιακών Οργανώσεων ΗΠΑ και Καναδά για Αρμενία και Αμμόχωστο
Ψήφισμα Ποντιακών Οργανώσεων ΗΠΑ και Καναδά για Αρμενία και Αμμόχωστο
Ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας στο Στεπάνακερτ, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ (φωτ.: AP Photo)
20 Νοέ
0
Σχόλια

Ψήφισμα Ποντιακών Οργανώσεων ΗΠΑ και Καναδά για Αρμενία και Αμμόχωστο

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, έλαβε χώρα το 25ο Συνέδριου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά την και οι συμμετέχοντες στις εργασίες ψήφισαν κατά πλειοψηφία την καταδίκη της επιθετικότητας του Αζερμπαϊτζάν, με τη βοήθεια της Τουρκίας και του προέδρου Ερντογάν, εναντίον της Δημοκρατίας του Αρτσάχ και της Αρμενίας.

Επιπλέον, «καταδικάζουμε την περαιτέρω είσοδο της Τουρκίας στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Αμμόχωστο, όπου η τουρκική επέκταση εκτίθεται ξανά. Δεν είναι τυχαίο ότι η Τουρκία συμμετέχει ταυτόχρονα και στρατηγικά και στις δύο περιπτώσεις. Η επαναλαμβανόμενη επιθετικότητα προς την Ελλάδα, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο και η μετατροπή των χριστιανικών εκκλησιών σε τζαμιά, χρησιμεύει ως περαιτέρω απόδειξη των προθέσεων του προέδρου Ερντογάν και της τουρκικής κυβέρνησης. Από τις 3 Οκτωβρίου του 2020 το Αζερμπαϊτζάν με εντολή και με τη βοήθεια του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, ξεκίνησε πολεμικές πράξεις εναντίον της Δημοκρατίας του Αρτσάχ και του Αρμενικού λαού.

Αυτή η απρόκλητη επίθεση, με τις ευλογίες του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, αποτελεί πραγματική απειλή στη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, την Ασία, τη Μεσόγειο και την Ευρώπη. Ο Πρόεδρος Ερντογάν μέσω της ρητορικής του και των δράσεών του έχει επιδείξει επιθυμία και έχει ομολογουμένως ξεκινήσει μια αποστολή Γενοκτονίας, παρόμοια με αυτή που διαπράχθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στις αρχές του 20ου αιώνα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, 3,500,000 Αρμένιοι, Έλληνες και Ασσύριοι Χριστιανοί δολοφονήθηκαν. Ένας εξίσου αριθμός απομακρύνθηκε βίαια από τις προγονικές πατρίδες τους, σε μια προσπάθεια να διαγράψουν όλα τα ίχνη του Χριστιανισμού από αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως Τουρκία. Εάν δεν έχουμε διδαχθεί από την ιστορία, τότε έχουμε την πρόθεση να την επαναλάβουμε.

Τα πολιτισμένα έθνη του κόσμου δεν μπορούν να αγνοήσουν όλα τα σημάδια και να παραμείνουν αδρανείς, πρέπει να αποτρέψουν την επανάληψη αυτού του φρικτού κεφαλαίου στην ανθρώπινη ιστορία.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ & Καναδά, η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας ΗΠΑ και Καναδά, και όλα οι σύλλογοι μέλη της απαιτούν από τις κυβερνήσεις όλων των πολιτισμένων εθνών του κόσμου να ενεργήσουν γρήγορα και αποφασιστικά για τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης, η οποία αποτελεί μια άμεση απειλή για την παγκόσμια ειρήνη.

Κωνσταντίνος Τσιλφίδης

Πρόεδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά

Μιροφορα Καλογεριδου

Πρόεδρος Ενωσης Ποντιακης Νεολαιας ΗΠΑ και Καναδά»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.