ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΠΟΕ για 28η Οκτωβρίου: Να σταθούμε αντάξιοι απόγονοι των ηρώων του έπους του '40
ΠΟΕ για 28η Οκτωβρίου: Να σταθούμε αντάξιοι απόγονοι των ηρώων του έπους του ’40
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
29 Οκτ
0
Σχόλια

ΠΟΕ για 28η Οκτωβρίου: Να σταθούμε αντάξιοι απόγονοι των ηρώων του έπους του ’40

Κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες «να σταθούν αντάξιοι απόγονοι των ηρώων και να συνεχίσουν απτόητοι τον δίκαιο αγώνα απέναντι σε κάθε είδους επιβουλή.» απύθυνε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος μέσω Δελτίο Τύπου μεαφορμή την συμπλήρωση 80 χρόνων από τη σημαντική εκείνη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 1940, όταν η φασιστική Ιταλία, μετά από μακρά περίοδο προκλήσεων, επιτέθηκε αιφνιδιαστικά και απρόκλητα εναντίον της Ελλάδας στα ήδη χιονισμένα βουνά της Ηπείρου.

Οι πρόγονοί μας τότε απάντησαν με ένα βροντόφωνο και αποφασιστικό ΟΧΙ και έγραψαν σελίδες ηρωισμού και θυσιών στην οροσειρά της Πίνδου και αργότερα, απωθώντας τους εισβολείς, στα βουνά της Αλβανίας. Κάπως έτσι, άρχισε να γράφεται το Έπος του ’40, με τον ιδρώτα και το αίμα των Ελλήνων υπερασπιστών.

Κλείνοντας την ανακοίνωση, αναφέρει «Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, τιμά την Επέτειο του ΟΧΙ και όλους τους ήρωες που έπεσαν υπερασπιζόμενοι τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας.»

Μπορείτε να διαβάσετε τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου εδώ.

Διαβάστε εδώ όλο το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.