ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η παράσταση «Νόστος Ρίζα μ' και Κλαδί μ'» καθήλωσε στον «Ξενιτέα» Ντίσελντορφ
Η παράσταση «Νόστος Ρίζα μ’ και Κλαδί μ’» καθήλωσε στον «Ξενιτέα» Ντίσελντορφ
(Φωτ.: Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Ντίσελντορφ και περιχώρων «O Ξενιτέας»)
26 Οκτ
0
Σχόλια

Η παράσταση «Νόστος Ρίζα μ’ και Κλαδί μ’» καθήλωσε στον «Ξενιτέα» Ντίσελντορφ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Ντίσελντορφ και Περιχώρων «O Ξενιτέας» δείχνοντας από τις πρώτες μέρες του νεοεκλεγέντος ΔΣ την διάθεση να δημιουργήσει πολιτισμό κάτω ίσως από τις πιο δύσκολες συνθήκες, με υπομονή και επιμονή έφτασε στον πρώτο στόχο.

Σε μια εποχή που πλήττει η πανδημία και η ζωή μας τώρα είναι διαφορετική απ‘ ότι πριν, φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία στις 11 Οκτωβρίου σε δυο μοναδικές παραστάσεις την θεατρική παράσταση Νόστος Ρίζα μ’ και Κλαδί μ’ του Δημήτρη Πιπερίδη, σε σκηνοθεσία του Τάκη Βαμβακίδη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο νέος Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ιορδάνης Πετικίδης τονίζοντας ότι ο στόχος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι να παραμείνει πιστό, να διασφαλίσει και να μεταλαμπαδεύσει την παράδοση στις επόμενες γενεές στην ξενιτιά. Στην συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο και συντονιστή της εκδήλωσης Ηλία Τ. Μαυρίδη ο οποίος καλωσόρισε τους επισκέπτες στην κατάμεστη αίθουσα του ενοριακού κέντρου «Αποστόλου Ανδρέα» τονίζοντας το μήνυμα προς την ανθρωπότητα «Ο αγώνας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου καθίσταται πιο δυναμικός και απαιτητικός για να αναπαυθούν οι ψυχές των αείμνηστών προγόνων μας».

Οι θεατές της παράστασης, απόλαυσαν την ιστορία που διαδραματίζεται στο λιμάνι του Βατούμ, την περίοδο όπου εξελίσσεται η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και οι πρωταγωνιστές της οικογένειας, ο Τάκης Βαμβακίδης (πατέρας), ο Αλέξης Παρχαρίδης (γιος), η Έλενα Νεανίδη (νύφη) και η Μάγδα Πένσου (μητέρα), καθήλωσαν με τις ερμηνείες τους όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πρώην Προέδροι Ιωάννης Παναταζίδης και Γεώργιος Σαρνάζης, η εκπρόσωπος του γενικού προξενείου Ντίσελντορφ Ευαγγελία Κωστοπούλου, ο Ιερατικός Προϊστάμενος Αρχιμανδρίτης Θεοφάνης Λάππας, ο Διάκονος Πατήρ Αμφιλόχιος, η Δημοτική Σύμβουλος της πόλης του Ζόλινγκεν Ιωάννα Ζαχαράκη, εκπρόσωποι αδελφών σωματείων του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με δείπνο προσφοράς των Παρθένα Τσορακλίδου και Ιωάννη Πουτογλίδη, της οικογένειας Γεσθημανή Καλπακίδου (Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων) πλουτίζοντας το τραπέζι με ποντιακά εδέσματα, γεύσεις και τις μελωδίες του λυράρη του Συλλόγου Νίκο Ευθυμιάδη σε συνοδεία των εκφραστών της ποντιακής μούσας Αλέξη Παρχαρίδη και του ακούραστου επι σκηνής Αντιπροέδρου του «Ξενιτέα» Παρασκευά Λαβασά.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.