ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Οι «Αξέχαστες Πατρίδες» καθάρισαν το Μπαμπαλιό (φωτο, βίντεο)
Οι «Αξέχαστες Πατρίδες» καθάρισαν το Μπαμπαλιό (φωτο, βίντεο)
(Φωτ.: Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Μπαμπαλιού Αιτωλοακαρνανίας «Αξέχαστες Πατρίδες»)
27 Αυγ
0
Σχόλια

Οι «Αξέχαστες Πατρίδες» καθάρισαν το Μπαμπαλιό (φωτο, βίντεο)

Μικροί και μεγάλοι, μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού Αιτωλοακαρνανίας «Αξέχαστες Πατρίδες» και κάτοικοι του χωριού Μπαμπαλιού στην Αιτωλοακαρνανία, συγκεντρώθηκαν και συνέλεξαν όλα τα σκουπίδια που υπήρχαν κατά μήκος των δρόμων.

(Φωτ.: Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Μπαμπαλιού Αιτωλοακαρνανίας «Αξέχαστες Πατρίδες»)

Αυτή η κίνηση πραγματοποείται κάθε χρόνο τα τελευταία 10 χρόνια δείχνοντας όλοι μαζί ότι η κοινότητα του Μπαμπαλιού σφίζει από το αίσθημα του εθελοντισμού. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν ενεργά τόσο ο πρόεδρος Αναστάσιος Αποστολάκης όσο και ο πρόεδρος των «Αξέχαστων Πατρίδων» Θεοφάνης Κοντοχρήστος.

Ο πρόεδρος των «Αξέχαστων Πατρίδων» μαζί με εθελοντές (φωτ.: Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Μπαμπαλιού Αιτωλοακαρνανίας «Αξέχαστες Πατρίδες»)

Όλοι μαζί συγκεντρώθηκαν έξω από το μουσείο, έβαλανα τα γάντια τους πήραν τις σακούλες στα χέρια τους και έπιασαν αμέσως «δουλειά».

Μικροί μεγάλοι όλοι μαζί για τον ίδιο σκοπό (φωτ.: Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Μπαμπαλιού Αιτωλοακαρνανίας «Αξέχαστες Πατρίδες»)

Στο έργο αυτό συμμετείχε και η ελληνική αστυνομία με τη συνδρομή ενός περιπολικού το οποίο μερμνούσε για την ασφαλή διεξαγωγή του έργου στους δρόμους.

Ένα περιπολικό της ελληνικής αστυνομίας συνόδευε κεθ’ όλη την διάρκεια τους εθελοντές παρέχοντας την σχετική ασφάλεια (φωτ.: Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Μπαμπαλιού Αιτωλοακαρνανίας «Αξέχαστες Πατρίδες»)

Η ηθική ανταμοιβή όλων όσων συμμετείχαν, προήλθε από τα συγχαρητήρια, τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των ανθρώπων που περνούσαν με τα αυτοκίνητα τους καθώς επίσης και το κέρασμα που πρόσφεραν οι δύο προέδροι σε όλους τους εθελοντές στη πλατεία του χωριού.

Κείμενο: Πέτρος Παναγιωτόπουλος, Φωτο/Βίντεο: Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Μπαμπαλιού Αιτωλοακαρνανίας «Αξέχαστες Πατρίδες»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.