ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κόκκινο Ποτάμι: Λίγο πριν το μεγάλο φινάλε ο Μίλτος αποχαιρετά την Ιφιγένεια
Κόκκινο Ποτάμι: Λίγο πριν το μεγάλο φινάλε ο Μίλτος αποχαιρετά την Ιφιγένεια
(Φωτ.: espressonews.gr)
12 Ιούλ
0
Σχόλια

Κόκκινο Ποτάμι: Λίγο πριν το μεγάλο φινάλε ο Μίλτος αποχαιρετά την Ιφιγένεια

Στην τελική ευθεία για το μεγάλο φινάλε μπήκε η δραματική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Το κόκκινο ποτάμι», που προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία στο Open TV και έχει κερδίσει την αγάπη του τηλεοπτικού κοινού από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Η σειρά εποχής «Το κόκκινο ποτάμι» βασίζεται στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και ταξίδεψε τους τηλεθεατές στα σκληρά χρόνια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μέσα από έναν μεγάλο και θυελλώδη έρωτα. Ο Μίλτος και η Ιφιγένεια πέρασαν δια πυρός και σιδήρου, απέκτησαν ένα παιδί και ερωτεύτηκαν με φόντο τραγικά ιστορικά γεγονότα.

Δύο επεισόδια μένουν για να ολοκληρωθεί η σειρά, τα οποία θα προβληθούν την Κυριακή 12 Ιουλίου και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου.

Στο 30ο επεισόδιο της σειράς του Open που προβλήθηκε τη περασμένη Δευτέρα 6 Ιουλίου, στον απόηχο της βίαιης δολοφονίας του Θεόκλητου από τους Νεότουρκους ο Μίλτος αποφασίζει να ψάξει για την Ιφιγένεια, το μωρό και τις άλλες γυναίκες αλλά καταλαβαίνει ότι μόνο με τη βοήθεια του Ζαχάρωφ μπορεί κάτι να πετύχει, διότι το μένος εναντίον των Ελλήνων κυριαρχεί παντού. Στην Αμισό οι Τούρκοι θέλουν να εξοντώσουν όλους τους χριστιανούς και ο Οσμάν αποφασίζει να συλλάβει τους Παυλίδηδες υποψιαζόμενος που βρίσκονται. Την ίδια στιγμή ο Μίλτος που περιμένει για βοήθεια, μαθαίνει ότι οι χριστιανοί εκτοπίζονται σε ερημιές για να πεθάνουν ενώ η Ιφιγένεια, η Σοφία και οι άλλοι κρατούνται στην εκκλησία του χωριού που στους τοίχους της είναι γραμμένες με αίμα φράσεις και ημερομηνίες χριστιανών που θανατώθηκαν. Λίγο πιο μακριά η ανυποψίαστη Ειρήνη μαθαίνει από τον Χότζα ότι πρέπει να φτιάξουν φαγητά για τους αιχμάλωτους χριστιανούς, αγνοώντας ότι ανάμεσα σε αυτούς είναι η μάνα της και η αδελφή της. Στο μεταξύ, στα λατομεία με τους αιχμάλωτους, ο Ονούρ Ασλάν κάνει επίδειξη σκληρότητας ενώ ο Νικολαΐδης προσπαθεί να σώσει τους άρρωστους για να μην επεκταθούν οι ασθένειες. Ο Οσμάν χρησιμοποιεί την Σωτηρία και προτείνει στον Θέμη να τους παραδοθεί και για αντάλλαγμα θα αφήσει την Βασιλική, την Ευγενία και τους υπόλοιπους να γλιτώσουν. Ο Θέμης αποφασίζει να το κάνει παρά τις αντιρρήσεις όλων, αν και φοβάται ότι ο Τούρκος δεν θα κρατήσει το λόγο του. Πηγαίνει να παραδοθεί αλλά πριν ο Οσμάν τον σκοτώσει με το όπλο του, ακούγεται μια ομοβροντία πυροβολισμών από τους Παναγιώτη, Ανέστη, Χρήστο και άλλους και έτσι γλιτώνει μαζί με τους υπόλοιπους, ενώ μέσα στον χαμό η Βασιλική σκοτώνει με τουφέκι τον Μουσταφά.

Ο Μίλτος αποχαιρετά την Ιφιγένεια
Ο πρωταγωνιστής της σειράς Ιωάννης Παπαζήσης με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ευχαρίστησε όλους τους τηλεθεατές και αναφέρθηκε στην συμπρωταγωνίστριά του Αναστασία Παντούση —την Ιφιγένεια του «Κόκκινου ποταμιού»— γράφοντας: «Λοιπόν… Κυριακή και Δευτέρα είναι τα δύο τελευταία επεισόδια της ιστορίας μας….. σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ πολύ για την αγάπη που μας δώσατε…. πραγματικά ήταν μεγάλη….. εγώ ΞΕΡΩ ότι όλοι δώσαμε την ψυχή μας για να περιγράψουμε τα γεγονότα εκείνης της εποχής…  όπως ΞΕΡΩ πολύ καλά ότι με αυτό το κορίτσι αγαπήσαμε πολύ τους ήρωες μας και κάθε δευτερόλεπτο κάθε στιγμή ήταν ένα κομμάτι από την ψυχή μας…. μεγάλο ταξίδι και μεγάλο το ευχαριστώ…. ο Μίλτος και η Ιφιγένεια σας χαιρετούν…….». Σε προηγούμενη ανάρτηση ο «Μίλτος» είχε γράψει: «Η κάθε ιστορία έχει το δικό της τέλος, αρκεί να μην αποφασίζει η μοίρα για αυτήν… το τέλος πλησιάζει… ενώ στην εικόνα βλέπουμε το ζευγάρι να παντρεύεται».

«Το κόκκινο ποτάμι» — Χρέος μας είναι να μην ξεχαστεί η φρικαλεότητα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού
Το «Κόκκινο Ποτάμι» ήταν μια από τις ακριβότερες τηλεοπτικές παραγωγές της σεζόν. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων το πολυπληθές καστ ταξίδεψε σε 10 πόλεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη αλλά και στο Παρίσι. Οι αριθμοί της σειράς προκαλούν εντύπωση και αποδεικνύουν πως πρόκειται για δράμα εποχής υψηλών προδιαγραφών: 171 ηθοποιοί, 1.140 κομπάρσοι και 629 κοστούμια εποχής έκαναν την εμφάνισή τους στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Ο σκηνοθέτης της σειράς, Μανούσος Μανουσάκης είχε πει στην πρεμιέρα της σειράς: «Κάνουμε αυτήν τη σειρά, που αφορά στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, για να θυμίσουμε σε αυτούς που επιλέγουν να ξεχνούν και να μοιραστούμε, με αυτούς που δεν ξέρουν, τη μαύρη αυτή σελίδα του Ελληνισμού. Τη μαύρη αυτή σελίδα της ιστορίας, όχι μόνο του Ελληνισμού αλλά όλης της ανθρωπότητας» τόνισε, συμπληρώνοντας: «Είναι χρέος μας, από τη στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι το τέλος μας, να έχουμε σαφή στάση και άποψη. Και χρέος μας είναι να μην ξεχαστεί η φρικαλεότητα. Χρέος μας είναι να ταρακουνήσουμε τη διεθνή κοινότητα ώστε να αναγνωριστεί η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού»

Πηγή: ethnos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.