ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Επιστρέφουν οι επισκέπτες στην Παναγία Σουμελά
Επιστρέφουν οι επισκέπτες στην Παναγία Σουμελά
05 Ιούν
0
Σχόλια

Επιστρέφουν οι επισκέπτες στην Παναγία Σουμελά

Την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά επισκέφθηκαν ο νομάρχης Τραπεζούντας Ισμαήλ Ουστάογλου και ο δήμαρχος του μητροπολιτικού δήμου Τραπεζούντας Μουράτ Ζορλούογλου συνοδευόμενοι από τον έπαρχο Ματσούκας Σελίμ Τσομακλί και τον δήμαρχο Ματσούκας Κοράι Κοτσχάν. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι μετέβησαν στην περιοχή προκειμένου να επιθεωρήσουν την πορεία των έργων που ξεκίνησαν εκ νέου, μετά από διακοπή εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών αλλά και των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Το τμήμα του κυρίως ναού αναμένεται να ανοίξει για το κοινό το επόμενο διάστημα, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, οι οποίες ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αρχικά επιθεώρησαν το χώρο στάθμευσης σε μια περιοχή κάτω από το μοναστήρι.Εν συνεχεία ενημερώθηκαν από τους μηχανικούς του έργου για τις εργασίες σταθεροποίησης των βράχων πάνω από τη μονή. Όσον αφορά το ζήτημα των επισκέψεων, ο νομάρχης δήλωσε ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκέπτονται το μοναστήρι (τουλάχιστον ένα μεγάλο τμήμα του), τηρώντας όμως τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τραπεζούντας σημείωσε ότι έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και τα οδικά έργα στην περιοχή, τα οποία μόλις ολοκληρωθούν θα λύσουν το πρόβλημα του μποτιλιαρίσματος, ειδικά στην είσοδο του μοναστηριού.

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.