ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της ΠΟΕ: «Ξημερώνει 19η Μαΐου»
Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της ΠΟΕ: «Ξημερώνει 19η Μαΐου»
(Φωτ.: Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας)
13 Μάι
0
Σχόλια

Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της ΠΟΕ: «Ξημερώνει 19η Μαΐου»

Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) στα πλαίσια των δράσεων για τη 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τιμά κάθε χρόνο τη μνήμη των 353.000 αδικοχαμένων ψυχών το βράδυ της 18ης Μαΐου, ανάβοντας φαναράκια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Φέτος, λόγω της ιδιαίτερης και δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πανδημία του COVID-19, η 19η Μαΐου θα είναι αλλιώτικη από τις άλλες.

«Φέτος, δε θα φωτιστεί o ουρανός της Θεσσαλονίκης με φαναράκια, έχουμε όμως την υποχρέωση να αποδώσουμε φόρο τιμής στους 353.000 γενοκτονημένους προγόνους μας, από το σπίτι. Καλούμε όλους να γράψουν σε ένα χαρτί τα ονόματα των δικών τους νεκρών και να ανάψουν το φαναράκι τους, το κερί τους ή το καντήλι τους, στα πλαίσια της δράσης “Ξημερώνει 19η Μαΐου”» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Καλούμε όλους όσους θα συμμετέχουν, να μοιραστούν μαζί μας μια φωτογραφία στα social media, τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, από τις 9 το βράδυ, χρησιμοποιώντας το hashtag #GRofPontosGenocideΚαν’το γι’ αυτούς. Καν’το για ‘σένα. Καν’το για τη μνήμη τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.