ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Οι Μωμόγεροι και σε Playmobil — Τι δήλωσε η πρόεδρος του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Πρωτοχωρίου, Έφη Κατσόγιαννου Τριανταφύλλου
Οι Μωμόγεροι και σε Playmobil — Τι δήλωσε η πρόεδρος του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Πρωτοχωρίου, Έφη Κατσόγιαννου Τριανταφύλλου
(φωτ: Έφη Κατσόγιαννου Τριανταφύλλου)
05 Μάι
0
Σχόλια

Οι Μωμόγεροι και σε Playmobil — Τι δήλωσε η πρόεδρος του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Πρωτοχωρίου, Έφη Κατσόγιαννου Τριανταφύλλου

«Ποιος είπε ότι η καραντίνα θα σταματούσε τη διάθεση μας να συνεχίσουμε τις όμορφες δράσεις; Σας παρουσιάζουμε το νέο μέλος του Συλλόγου μας, που δημιουργήθηκε από την PlaymoGreek για τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Πρωτοχωρίου» με αυτά τα λόγια η πρόεδρος του Συλλόγου, Έφη Κατσόγιαννου–Τριανταφύλλου παρουσίασε το νέο μέλος του Συλλόγου που δεν είναι άλλο από το πρώτο Playmobil «Μωμόγερος».

«Ο Σύλλογος μας έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην εκμάθηση της ιστορίας στα μικρά μέλη του» δηλώνει στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr.

Mέσα από ένα οργανωμένο εκπαιδευτικό πρότζεκτ εδώ και δυο χρόνια έχει πετύχει παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού να γνωρίζουν την ιστορία «Μέσα στις θεματικές είναι και οι Μωμόγεροι, ένα δρώμενο με βιωματικό χαρακτήρα για τα παιδιά, όποτε θεωρήσαμε ότι εκτός των άλλων μέσα σ’ αυτή τη συγκυρία πραγμάτων πρέπει να τους θυμίσουμε με έναν ξεχωριστό τρόπο πως αν και βρισκόμαστε σε απόσταση παραμένουμε μαζί με νέες ιδέες, έχοντας στραμμένο το βλέμμα μας στο μέλλον!» συμπληρώνει και συνεχίζει «τα play mobil είναι αγαπητά σε όλα τα παιδιά και όχι μόνο. Σίγουρα θα παρακινήσει και άλλους φίλους μη ποντιακής καταγωγής να αναρωτηθούν για τη μορφή που έχει το συγκεκριμένο play mobil και να μάθουν για το δρώμενο μας! Γνωρίζοντας για τη δουλειά της Playmogreek επικοινωνήσαμε μαζί τους, δίνοντας πολλές φωτογραφίες, στοιχεία και δουλεύοντας μαζί κάποιες λεπτομέρειες καταφέραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

«Από τη στιγμή που αναλάβαμε το τιμόνι του Συλλόγου στόχος μας ήταν η εξωστρέφεια και ένας εντελώς διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης του λαϊκού πολιτισμού ο οποίος βάσει της εποχής μας εμπλουτίζεται και προβάλλεται με νέα στοιχεία που ανανεώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και αποτελούν πόλο γνώσης και έλξης! Σήμερα προσθέσαμε άλλο ένα λιθαράκι στο πρωταρχικό μας σχέδιο» τονίζει και συνεχίζει λέγοντας «η παράδοση μας διδάσκει σεβασμό, έτσι μονόδρομο αποτελεί ο σεβασμός στο συνάνθρωπό μας και στη δημόσια υγεία». Τέλος δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε την Πρόεδρο αν θα πραγματοποιηθεί φέτος το πανηγύρι του χωριού. «Οι εκδηλώσεις του χωριού είναι αναπόσπαστο κομμάτι για όλους μας, συγκεντρώνοντας πληθώρα κόσμου ανά την Ελλάδα. Φέτος αν και το πρόγραμμα είναι πλούσιο περιμένουμε τις οδηγίες του κράτους και φυσικά τη γνώμη των μελών μας για να πράξουμε αναλόγως. Όμως ότι και να γίνει ο Σύλλογος μας ως ένα κέντρο πολιτισμού δεν σταματάει τη λειτουργία του και με σειρά δράσεων εξ αποστάσεως που ετοιμάζει θα συνεχίσει το έργο του» μας απαντάει.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.