ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Διαδικτυακά μαθήματα ποντιακής διαλέκτου από την Εύξεινο λέσχη Βέροιας
Διαδικτυακά μαθήματα ποντιακής διαλέκτου από την Εύξεινο λέσχη Βέροιας
(Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Βέροιας)
04 Απρ
0
Σχόλια

Διαδικτυακά μαθήματα ποντιακής διαλέκτου από την Εύξεινο λέσχη Βέροιας

«Επιδιώκοντας να μην αφήσουμε τα νέα δεδομένα να επηρεάσουν όλες τις δραστηριότητές μας και με δεδομένο ότι επιλέγουμε να κάνουμε κάτι χρήσιμο και δημιουργικό για τον εαυτό μας, αυτή τη ιδιαίτερη περίοδο, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε το Τμήμα Διαλέκτου της λέσχης σε μια ψηφιακή τάξη. Έτσι, μέσα από τις δυνατότητες που μας προσφέρουν οι εφαρμογές της τεχνολογίας, θα έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε “σα τόπια τ’ εμετερίων”, αφιερώνοντας λίγο από το χρόνο μας στη γλώσσα μας, στη λαογραφία μας, στον πολιτισμό μας. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι» ανέφερε η ανακοίνωση της Εύξεινου λέσχης Βέροιας (ΕΛΒ) που αναρτήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της.

Όσοι δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή θα έχουν την επιλογή να παρακολουθήσουν όλα τα μαθήματα μαγνητοσκοπημένα στο κανάλι της Λέσχης στο YouTube.

Η απόφαση να μεταφέρει η ΕΛΒ το Τμήμα Διαλέκτου της λέσχης σε μια «ψηφιακή τάξη» βρήκε άμεση και απίστευτη ανταπόκριση από όλους τους φίλους και τα μέλη της Λέσχης. Σε λίγες ώρες οι δηλώσεις ενδιαφέροντος ξεπέρασαν τις 300 ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και φτάνοντας στα όρια λειτουργίας και τεχνικής υποστήριξης του τμήματος. Αυτοί θα είναι και οι τυχεροί της τεχνολογίας, που θα συμμετέχουν ζωντανά στα διαδικτυακά μαθήματα ποντιακής διαλέκτου.

«Ευχαριστούμε για την μεγάλη ανταπόκριση αλλά και ζητούμε την κατανόηση από όσους επιθυμούσαν και δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή. Σας υπενθυμίζουμε ότι μόλις δοθεί η σχετική άδεια από την πολιτεία το τμήμα θα ξαναλειτουργήσει στις εγκαταστάσεις μας, στο Πανόραμα Βέροιας και εκεί χωράμε όλοι» αναφέρει η ΕΛΒ. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 και θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή 21:00 με 22:30 με διδάσκουσα την πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου, φιλόλογο και γλωσσολόγο Αναστασία Μαχαιρίδου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.