ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κορονοϊός: Καμπίνα απολύμανσης με… ατμό στα Κοτύωρα του Πόντου (βίντεο)
Κορονοϊός: Καμπίνα απολύμανσης με… ατμό στα Κοτύωρα του Πόντου (βίντεο)
(Φωτ.: tr.sputniknews.com)
29 Μαρ
0
Σχόλια

Κορονοϊός: Καμπίνα απολύμανσης με… ατμό στα Κοτύωρα του Πόντου (βίντεο)

Έναν ευφάνταστο τρόπο σκέφτηκε ο δήμος των Κοτυώρον στον Πόντο για να… απολυμαίνει τους κατοίκους του και να πολεμήσει την εξάπλωση του κορονοϊού στην πόλη. Κατασκεύασε με εγχώρια μέσα και τοποθέτησε στην πλατεία της πόλης μία «καμπίνα απολύμανσης», όπως την ονόμασε, στην οποία οι κάτοικοι θα μπορούν μπαίνοντας μέσα να απολυμαίνονται. Η καμπίνα, που είναι μήκους 5 μέτρων, διαθέτει αισθητήρες, που ενεργοποιούνται αυτόματα όταν εισέλθει κάποιος, ώστε να αρχίσει το… ψέκασμα από πάνω μέχρι κάτω με ένα ειδικό απολυμαντικό με ατμό.

Το απολυμαντικό αυτό, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, καθαρίζει τα πιθανά επιβλαβή βακτήρια στα ρούχα των ανθρώπων κι όταν τελειώσει η διαδικασία, που κρατάει ελάχιστα δευτερόλεπτα, ο καθείς μπορεί να συνεχίσει την πορεία του ή να επιστρέψει στο σπίτι του… αμόλυντος. Κάποιοι βέβαια δεν δίστασαν να μπουν ακόμη και με το ποδήλατό τους, προκειμένου να απολυμανθεί και το μέσο τους. Ο δήμος ζήτησε μάλιστα την καταχώριση της ευρεσιτεχνίας της «καμπίνας απολύμανσης», ώστε να παραχθούν κι άλλες και να τοποθετηθούν και σε άλλα μέρη.

Πηγή: ethnos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.