ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | 100η αιμοδοσία της τράπεζας αίματος των «Ακριτών» Πολυκάστρου
100η αιμοδοσία της τράπεζας αίματος των «Ακριτών» Πολυκάστρου
18 Μαρ
0
Σχόλια

100η αιμοδοσία της τράπεζας αίματος των «Ακριτών» Πολυκάστρου

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την ίδρυση της τράπεζας αίματος του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» και πραγματοποιήθηκε η 100η αιμοδοσία στο «Σπίτι του Πόντου».

Η τράπεζα αίματος του Συλλόγου ιδρύθηκε στις 11 Μαρτίου 1990 ( 1η αιμοδοσία) και οι πρώτοι αιμοδότες–ιδρυτικά μέλη ήταν 38 εθελοντές.

Ο χρόνος που διήρκεσε η αιμοδοσία ήταν από τις 9:30 έως τις 13.30, όπου και εξαντλήθηκαν οι ασκοί αιμοδοσίας. Προσήλθαν για να αιμοδοτήσουν πολλοί εθελοντές, κρίθηκαν κατάλληλοι 68 (49 άνδρες και 19 γυναίκες). Ανάμεσα στους αιμοδότες υπήρχαν και 10 νέα μέλη που αιμοδότησαν για πρώτη φορά, ανεβάζοντας τον αριθμό των μελών της τράπεζας σε 1172 μέλη. Στις γυναίκες αιμοδότριες, αλλά και στις εργαζόμενες νοσηλεύτριες προσφέρθηκε από ένα τριαντάφυλλο για να τιμηθεί η ημέρα της γυναίκας.

Ο σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» και η διοικούσα επιτροπή της τράπεζας αίματος «ευχαριστεί και συγχαίρει όλα τα μέλη που προσήλθαν για να αιμοδοτήσουν, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους προς τον συνάνθρωπο. Ιδιαίτερο ευχαριστώ στο προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, τον διευθυντή του τμήματος δρ. Ν.Κοντογιώργου και τις νοσηλεύτριες Α.Κατσαρή, Σ.Διαμαντίδου και την Ε.Τούλια για την άψογη συνεργασία μας όπως πάντα» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας το «Σπίτι του Πόντου» επισκέφτηκε ένα από τα ιδρυτικά μέλη, τόσο του ίδιου του Συλλόγου όσο και της τράπεζας αίματος, ο Γιώργος Αλτιπαρμακίδης (91 ετών). Η παρουσία του έδωσε χαρά και συγκίνηση τόσο στον ίδιο όσο και στους παρεβρισκόμενους. Κατά την 100η αιμοδοσία υπήρξαν δύο μέλη που αιμοδότησαν στην 1η και στην 100η ο Σίμος Ιωαννίδης και ο Βαγγέλης Μπουσμπούκης. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλός αιμοδότησε για 76η φορά. Τέλος, στα μέλη της τράπεζας αίματος προστέθηκαν δύο νέοι, παιδιά εν ενεργεία αιμοδοτών της τράπεζας που αιμοδότησαν μαζί με τους γονείς τους. Οι επόμενες ημερομηνίες για τις αιμοδοσίες της τράπεζας αίματος των «Ακριτών» είναι την Τρίτη 19 Μαΐου και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2020

Πηγή: maxitis.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.