ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η ΠΟΕ συμμετέχει στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»
Η ΠΟΕ συμμετέχει στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»
Στην πρώτη γραμμή η 100 Running Team της ΠΟΕ
21 Φεβ
0
Σχόλια

Η ΠΟΕ συμμετέχει στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Η «100 Running Team» της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) επιστρέφει μετά την περσινή της εμφάνιση στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» αναδεικνύοντας το ζήτημα της Γενοκτονίας.

Με κίνητρο την ανάδειξη των αξιών του αθλητισμού, της αλληλεγγύης, της ομαδικότητας, του ευ αγωνίζεσθαι και, πρωτίστως, την υπογράμμιση της αξίας της ανθρώπινης ζωής, η «100 Running team» συμμετέχει και φέτος στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Απριλίου 2020 στην Θεσσαλονίκη.

.Έχοντας υλοποιήσει τον περσινό στόχο, την αποστολή σε πανεπιστήμια του εξωτερικού 100 τόμων του μεταφρασμένου στην αγγλική γλώσσα έργου του ομότιμου καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, φέτος, η Ομοσπονδία αποφάσισε να ενισχύσει τον αγώνα ενός λαού που αποτελεί θύμα μίας σύγχρονης γενοκτονίας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται και στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΠΟΕ «το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τη συμμετοχή της ΠΟΕ στον Μαραθώνιο, θα διατεθεί στην κάλυψη των αναγκών των επιζώντων της γενοκτονίας των Γιαζίντι, μέσω του οργανισμού YAZDA, ο οποίος αποτελεί τον μεγαλύτερο φορέα του πολύπαθου αυτού λαού. Για τον σκοπό αυτό, η Ομοσπονδία μας συνεργάζεται στενά με τον πρόεδρο της YAZDA Haider Elias, ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής στο Διεθνές Συνέδριο για το έγκλημα της Γενοκτονίας, που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 στην Αθήνα.» και συνεχίζει κάνοντας μια ανφορά στον λαό των Γιαζίντι «Οι Γιαζίντι είναι μια εθνοθρησκευτική ομάδα που διατηρεί κουρδικά χαρακτηριστικά και έχει δική της θρησκεία. Ο λαός των Γιαζίντι συναντάται κυρίως στο βόρειο Ιράκ. Τα τελευταία χρόνια, είχε τεθεί στο στόχαστρο των τζιχαντιστών του ISIS, οι οποίοι τους θεωρούν άπιστους και ως εκ τούτου τους διώκουν, πρωτίστως για θρησκευτικούς λόγους. Οι εχθροπραξίες, οι βιαιοπραγίες και οι εκδιώξεις του ISIS εναντίων των Γιαζίντι έχουν χαρακτηριστεί από διεθνή φόρα και ευρωπαϊκά κοινοβούλια ως γενοκτονία. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 4.000, ενώ οι απαχθέντες, κυρίως γυναίκες, τις 10.000.»

Ψηφοφορία για το όνομα της ομάδας
Φέτος η Παμποντιακή Ομοσπονδία καλεί  τον κόσμο να αποφασίσει, μέσα από την ψηφοφορία που θα είναι ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου. Οι εγγραφές θα γίνονται είτε μέσω της φόρμας συμμετοχής είτε μέσω των σημείων εγγραφών που διαρκώς ανανεώνονται. Σε κάθε περίπτωση, για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα της ομάδας στο Facebook.

Διαβάστε εδώ όλο το δελτίο τύπου της ΠΟΕ

Στοιχεία υπευθύνου: Γιώργος Χατζηκυριακίδης, τηλέφωνο 6985982015.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 18 Μαρτίου 2020.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.