ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πέθανε ο λυράρης Χρήστος Τσενεκίδης
Πέθανε ο λυράρης Χρήστος Τσενεκίδης
(Φωτ.: Στιγμιότυπο από βίντεο)
21 Φεβ
0
Σχόλια

Πέθανε ο λυράρης Χρήστος Τσενεκίδης

Οδύνη και θλίψη σκόρπισε ο ξαφνικός θάνατος του σπουδαίου λυράρη Χρήστο Τσενεκίδη. «Ένας γνήσιος εκφραστής της ποντιακής μουσικής παράδοσης, όπου η μεγάλη του αγάπη γι’ αυτήν τον οδήγησε σε νεαρή ηλικία στην εκμάθηση της ποντιακής λύρας.» όπως αναφέρει και η συλληπητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία.

Ο Χρήστος Τσενεκίδης γεννήθηκε το 1957 στο Μελισσοχώρι Δράμας και μεγάλωσε στον Κορινό Πιερίας. Η καταγωγή του είναι από την Τραπεζούντα και τα Σούρμενα του Πόντου.

Άρχισε να ασχολείται με τη λύρα σε ηλικία 16 ετών. Πρώτος δάσκαλός του ήταν ο Νίκος Σωματαρίδης. Υπήρξε για πολλά χρόνια λυράρης κοντά στον αείμνηστο Χρύσανθο Θεοδωρίδη και συνεργάστηκε με πλήθος Ποντίων καλλιτεχνών. Έκανε δύο δισκογραφικές δουλειές, το «Μία βραδιά στην Φλώρινα» και το «Σαντέτκα τραγωδίας».

Συμμετείχε ενεργά σε εκδηλώσεις ποντιακών συλλόγων εντός και εκτός Ελλάδας και υπήρξε πρόεδρος του Μορφωτικού Ποντιακού Συλλόγου Κορινού «Εύξεινος Πόντος».

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα στις 15:30, στον Ιερό Ναό των Δώδεκα Αποστόλων, στον Κορινό Πιερίας.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΠΟΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.