ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με επιτυχία στέφθηκε, για μια ακόμη χρονιά, ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων νομού Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς»
Με επιτυχία στέφθηκε, για μια ακόμη χρονιά, ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων νομού Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς»
(Φωτ.: Συλλόγου Ποντίων νομού Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς»)
24 Ιαν
0
Σχόλια

Με επιτυχία στέφθηκε, για μια ακόμη χρονιά, ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων νομού Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς»

Στις 18 Ιανουαρίου 2020 ο Σύλλογος Ποντίων νομού Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς» πραγματοποίησε με επιτυχία την ετήσια χοροεσπερίδα του.
Μια ξεχωριστή βραδιά, αφιερωμένη στους φίλους, τα μέλη και τους συλλόγους που παρευρέθηκαν και στέκονται αρωγοί και συμπαραστάτες στον Σύλλογο «και οι οποίοι μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε στο δύσκολο μονοπάτι της παράδοσης» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Την βραδιά πλαισίωσαν ο Θοδωρής Κοτίδης στην λύρα και το τραγούδι, ο Κώστας Ζώης στο νταούλι και ο Γιώργος Καραιωάννου στα πλήκτρα.

Τα πολυάριθμα χορευτικά τμήματα κάθε ηλικίας, έδωσαν ξεχωριστό χρώμα και τόνο στην ατμόσφαιρα, ενθουσίασαν και χειροκροτήθηκαν γιατί χόρεψαν με πάθος, ζωντάνια και δύναμη. Απέδειξαν ότι ο χορός για τον Πόντο δεν είναι μόνο ένα μέσο διασκέδασης, είναι μνήμες που δε σβήνουν με το πέρασμα του χρόνου, είναι ένας τρόπος να εκφράσουμε την ιδιαίτερη ταυτότητά μας. Ακολούθησαν όμορφες στιγμές , χαράς και κεφιού ενώ το γλέντι κράτησε μέχρι αργά.

Ο χαιρετισμός του προέδρου του Συλλόγου περιελάμβανε και μία ιδιαίτερη στιγμή ο οποίος απευθυνόμενος στους θύτες της Γενοκτονίας ανέφερε: «Εμείς με την παρουσία μας μετατρέψαμε τον Άξενο Πόντο σε Εύξεινο Πόντο και εσείς με τις θυσίες των προγόνων μας σε Μαύρη Θάλασσα. Αυτή είναι η διαφορά μας, αναγνωρίστε επιτέλους την Γενοκτονία!»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων: o περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αγγελική  Χαλιμούδρα και Μιχαήλ Γούδας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου Ιωάννης Φαρμάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Ι.Π Μεσολογγίου Κωνσταντίνος  Δαουτίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου Παναγιώτης Μαρνέζος και η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αγρινίου Φωτεινή Βλάχου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.