ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η «Σινώπη» Νέας Ιωνίας συμμετείχε στο 2ο Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας (φωτο)
Η «Σινώπη» Νέας Ιωνίας συμμετείχε στο 2ο Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας (φωτο)
(Φωτ.: greekegyptianforum.com)
31 Δεκ
0
Σχόλια

Η «Σινώπη» Νέας Ιωνίας συμμετείχε στο 2ο Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας (φωτο)

Ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Ιωνίας «Σινώπη», συμμετείχε στο 2ο Επιστημονικό-Πολιτιστικό-Αναπτυξιακό και Γαστρονομικό Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, στην χώρα του Νείλου από τις 15 έως 24 Νοεμβρίου 2019.

Την άφιξη της Ελληνικής Αποστολής στο Κάιρο υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Αιγυπτιακής κοινότητας της Ελλάδας Ahmed Attia.

Η «Σινώπη» ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα των συνδιοργανωτών, την δημιουργό του Φόρουμ και ιδιοκτήτρια του ΕΠΕΚ GADALA Φωτεινής Γκαντάλα και την πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων «Πτολεμαίος ο Α’», Δρ. Λιλίκα Θλιβίτου, ενός από τους πιο ιστορικούς συλλόγους στην Αλεξάνδρεια, που μετρά πάνω από 111 χρόνια κοινωνικό και επιστημονικό έργο.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση άνοιξαν και υποδέχθηκαν την αποστολή οι φιλόξενες πόρτες, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, της Ελληνικής Κοινότητας και του Κυβερνείου της Αλεξάνδρειας.

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε, στο αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου της «Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας», η κεντρική εκδήλωση του 2ου Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας με θέμα: «Η επιρροή του Ελληνισμού στην Αίγυπτο».

Η αποστολή του Συλλόγου Ποντίων Νέας Ιωνίας «Σινώπη» (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Νέας Ιωνίας «Σινώπη»)

Στο τέλος της εκδήλωσης η αντιπρόεδρος της «Σινώπης» Δήμητρα Φίλιππα, παρέλαβε το αναμνηστικό συμμετοχής, από την πρόεδρο του συλλόγου «Πτολεμαίος ο Α’», Δρ. Λιλίκα Θλιβίτου για την συμμετοχή της σε μία τόσο σημαντική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα πιο σημαντικά Πολιτιστικά κτίρια του Κόσμου, τη «Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας», η οποία υπήρξε και συνεχίζει να αποτελεί σύμβολο της Πνευματικής Κυριαρχίας του Ελληνισμού, αποκτώντας παγκόσμια απήχηση ως κέντρο για την Καλλιέργεια των Γραμμάτων και των Τεχνών.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.