ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Σεισμό» στην Πάρνηθα προκάλεσε ο ετήσιος χορός του «Καπετάν Ευκλείδη» (βίντεο,φωτο)
«Σεισμό» στην Πάρνηθα προκάλεσε ο ετήσιος χορός του «Καπετάν Ευκλείδη» (βίντεο,φωτο)
(Φωτ.: Μαρία Λέμπεντεβα)
13 Δεκ
0
Σχόλια

«Σεισμό» στην Πάρνηθα προκάλεσε ο ετήσιος χορός του «Καπετάν Ευκλείδη» (βίντεο,φωτο)

Όχι 100, όχι 300, ούτε 500…… 700 (!!!) άτομα κατέκλυσαν το κέντρο Grand Kavalari Parnitha για να παρευρεθούν στον ετήσιο χορό της Ευξείνου Λέσχης Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης», το περασμένο Σάββατο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από το μέλος του χορευτικού τμήματος Αναστασία Τσουκαλά η οποία κι ευχαρίστησε εκ μέρους του ΔΣ της Λέσχης για την τόσο ένθερμη και έμπρακτη στήριξη του κόσμου.

Το sold out που είχε ανακοινωθεί 2 μέρες πριν τον χορό, ξεπέρασε κάθε προσδοκία των μελών της Λέσχης όσον αφορά την ανταπόκριση του κόσμου. Η ανακοίνωση αυτή όμως δεν ήταν αρκετή για να εμποδίσει αυτούς που δεν είχαν κάνει κράτηση να ρισκάρουν και να πάνε να ανζητήσουν την τύχη τους. Ευτυχώς όμως δικαιώθηκαν καθώς τα μέλη του «Καπετάν Ευκλείδη» βρήκαν την λύση και έμειναν όλοι ικανοποιημένοι.

Στην συνέχεια έκανε την εμφάνισή του το μικρό χορευτικό της Λέσχης —το οποίο αποτελούταν από 32 παιδιά— όπου παρουσίασε τους χορούς τικ’ διπλόν, ομάλ, Σαμψόν, Κοτς και έκλεισε με κεραουντέϊκο ομάλ. Το χορευτικό συνόδευσαν ο Παναγιώτης Σαββίδης στη λύρα και ο Χαράλαμπος Σετελίδης στο νταούλι. Χοροδιάσκαλοι του μικρού χορευτικού είναι ο Βασίλης Παρασκευόπουλος και Ελένη Κρανίδου υπό την επίβλεψη του Γιώργου Μούτα.

Τα 32 μέλη του μικρού χορευτικού της Λέσχης κατά την είδοσό τους (φωτ.: Μαρία Λέμπεντεβα)

Μετά ήρθε η ώρα του μεγάλου χορευτικού όπου ξεσήκωσε τον κόσμο με το αρκετά δυναμικό του πρόγραμμα. Παρουσίασαν τους χορούς σερανίτσα, μηλίτσα, τικ’ τρομαχτόν, τικ’ τόνιας, κότσαρι, τρυγόνα Τραπεζούντας, τρυγόνα Ματσούκας, σέρρα, μαχαίρια και έκλεισαν με τας κλέβοντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών. Τους συνόδευσαν ο Κωνσταντίνος Κωστελίδης στη λύρα, ο Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης στο νταούλι και ο Χριστόφορος Κοσμίδης στο αγγείο.

Δυναμική παρουσία του μεγάλου χορευτικού της Λέσχης που ξεσήκωσε όλους τους θεατές (φωτ.: Μαρία Λέμπεντεβα)

Μετά τα χορευτικά, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του «Καπετάν Ευκλείδη», Γιάννης Τοπαλίδης ο οποίος αφού καλωσόρισε τον κόσμο ανέφερε ότι «ευχαριστώ όλους που μας τιμάτε σήμερα εδώ με την παρουσία σας, είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Ο κόσμος του συλλόγου είναι η κινητήριος δύναμη του συλλόγου» και συνέχισε αναφερόμενος ονομαστικά στα μέλη της Λέσχης «ευχαριστώ όλα τα παιδιά του διοικητικού συμβουλίου γι αυτό που καταφερανε σήμερα».

700 άτομα παρευρέθηκαν στον ετήσιο χορό του «Καπετάν Ευκλείδη» (φωτ.: Μαρία Λέμπεντεβα)

Μιας και είχε ανέβει η θερμοκρασία από το πρόγραμμα των χορευτικών, χωρίς καθυστέρηση ξεκίνησε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Ο Στάθης Νικολαΐδης και ο Γιώργος Σιαμλίδης στο τραγούδι με τον Γιώργο Ατματσίδη στην λύρα, τον Κώστα Ζώη στο νταούλι, τον Χριστόφορο Κοσμίδη στο αγγείο, τον Γιώργο Κοσμίδη στα πλήκτρα και τον Γιώργο Αβραμίδη στα τύμπανα, ξεσήκωσαν μέχρι το πρωί όλους όσους είχαν κατακλύσει την αίθουσα του κέντρου.

Ελάχιστες οι στιγμές που η πίστα είχε αντίθετη όψη από αυτήν (φωτ.: Μαρία Λέμπεντεβα)

Το σημείο που «πήρε φωτιά» το κέντρο ήταν η στιγμή που έπιασε στα χέρια του το τουλούμ ο Χριστόφορος Κοσμίδης και ανέβηκε στην πίστα. Όλοι έδειξαν σαν το περίμεναν ώρα διότι ελάχιστοι ήταν αυτοί που παρέμειναν στην θέση τους. Το μικρόφωνο αρχικά πήρε ο Γιώργος Σιαμλίδης ο οποίος κάλεσε τον Γιάννη Γκόσιο που ήταν εκεί ν ατραγουδήσουν μαζί δίστοιχα υπό τους ήχους του τουλούμ. Κάποια στιγμή, από το τραπέζι που καθόταν με φίλους, ο Στάθης Νικολαΐδης μπήκε «σφήνα» και ξεκίνησε να τραγουδάει κι εκείνος δίστοιχα αφήνωντας τους Σιαμλίδη και Γκόσιο να ψάχνουν από ποιο σημείο του κέντρου τραγουδάει.

Γιώργος Σιαμλίδης και Γιάννης Γκόσιος (φωτ.: Μαρία Λέμπεντεβα)

Δεν έλειψε φυσικά και το εθιμοτυπικό μέρος με το τσίπουρο να κάνει την εμφάνισή του μέσα από τα χέρια της γενικής γραμματέως της Λέσχης, Σαχσανίδη Αναστασία η οποία κερνούσε τσίπουρο τον κόσμο μιας και είχε γενέθλια εκείνη την ημέρα.

Η Γενική Γραμματέας της Λέσχης, Αναστασία Σαχσανίδη δεν σταματούσε να κερνάει τον κόσμο για τα γενέθλιά της (φωτ.: Μαρία Λέμπεντεβα)

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α. Νίκας Ιωάννης, η πρόεδρος του Κέντρου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Αρωγή» Μπούκη Μαρία, ο αρχηγός της παράταξης «Αχαρνές Αλλαγή Τώρα», μέλος της Λέσχης που στηρίζει τις εκδηλώσεις και το έργο της και βοηθάει αφιλοκερδώς ανεξαρτήτως προεκλογικών περιόδων Αφουξενίδης Θεόφιλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων, Χρήστος Δημόπουλος, εκπρόσωποι από πολιτικούς, πολιτιστικούς και ποντιακούς φορείς.

Κείμενο/βίντεο: Πέτρος Παναγιωτόπουλος, φωτογραφίες: Μαρία Λέμπεντεβα

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.