Ίδρυση Μονής στο «Όρος Μελά», στο Flowerdale της Βικτώριας
(Φωτ.: orthodoxianewsagency.gr)
12 Δεκ
0
Σχόλια

Ίδρυση Μονής στο «Όρος Μελά», στο Flowerdale της Βικτώριας

Μία χαρμόσυνη είδηση προέκυψε από τις επαφές που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στη Μελβούρνη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος.

Ο λόγος, για τη δρομολόγηση της ίδρυσης μιας νέας ιεράς μονής στην Πολιτεία της Βικτώριας. Η ιερά μονή θα είναι ανδρική και θα κατασκευαστεί στο «Όρος Μελά», το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη Flowerdale.

Η συγκεκριμένη προοπτική συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μακάριος και ο πρόεδρος του Ποντιακού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Αυστραλίας, Ονούφριος Γοροζίδης.

Ο κ. Γοροζίδης είναι ιδιοκτήτης μιας έκτασης 1.200 περίπου στρεμμάτων, στο Flagpole Hill του Flowerdale, την οποία έχει ονομάσει «Όρος Μελά». Μέρος αυτής της έκτασης —περίπου 400 στρέμματα— θα αποτελέσει δωρεά προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, με σκοπό την κατασκευή και λειτουργία της νέας ιεράς μονής.

Το ξύλινο εικονοστάσιο το οποίο είναι αφιερωμένο στην Παναγία Σουμελά (φωτ.: orthodoxianewsagency.gr)

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Όρος Μελά» έχει φιλοξενήσει ποικίλες εκδηλώσεις, με αναφορά στην ελληνική και δη στην ποντιακή παράδοση, ενώ εντός των ορίων του βρίσκεται και ένα ξύλινο εικονοστάσιο, αφιερωμένο στην Παναγία Σουμελά, το οποίο προσελκύει πλήθος προσκυνητών από την ελληνική παροικία της Αυστραλίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και οι κληρικοί που τον συνόδευαν, ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο του Ιδρύματος σε όλη την έκταση που προορίζεται για τη δημιουργία της νέας ιεράς μονής, ενώ στάθηκαν με σεβασμό μπροστά από το ιερό εικονοστάσιο και έψαλαν ύμνους προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.