ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μεγάλη νίκη των Ελλήνων Αμβούργου σχετικά με την πλατεία «Μουσταφά Κεμάλ»
Μεγάλη νίκη των Ελλήνων Αμβούργου σχετικά με την πλατεία «Μουσταφά Κεμάλ»
05 Δεκ
0
Σχόλια

Μεγάλη νίκη των Ελλήνων Αμβούργου σχετικά με την πλατεία «Μουσταφά Κεμάλ»

Η παρέμβαση των ελληνικών οργανώσεων στη συνεδρίαση της Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου (Hauptausschuss der Bezirksversammlung Hamburg-Mitte) την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, ήταν καθοριστικής σημασίας έτσι ώστε να ακυρωθεί η ανακοινωθέντα ενέργεια να ονοματοδωθεί μια πλατεία στην μνήμη του Μουσταφά Κεμάλ.

Ανακοίνωση είχε εκδώσει και η ΠΟΕ.

Ο άτυπος φορέας που αποτελλείται από όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους ομογενών του Αμβούργου, ζήτησαν από την Επιτροπή να «να λάβουν υπόψη τους τόσο την γραπτή ένστασή μας, όσο και το ρεπορτάζ του πρώτου καναλιού της Γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ARD) στην εκπομπή ”Titel Thesen Temperamente“ της Κυριακής 1 Δεκεμβρίου 2019, που αναφέρεται στον ρόλο του Μουσταφά Κεμάλ». Στην συζήτηση που ακολούθησε στην Επιτροπή, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο και οι Επιτροπές του δεν είναι αρμόδιοι να ασχοληθούν με αυτό το θέμα και ότι η απάντηση που θα λάβει ο φορέας είναι αρνητική.

Μεταξύ άλλων, στο δελτίο Τύπου τους ευχαριστούν το Ελληνικό Γενικό Προξενείο του Αμβούργου για τις ενέργειές του σχετικά με το θέμα αυτό καθώς όλες τις οργανώσεις, κοινότητες, ομοσπονδίες, αλλά και απλούς πολίτες από όλα τα μέρη του κόσμου και την Ελλάδα, που στήριξαν τις προσπάθειές τους.

Διαβάστε εδώ όλη την ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.