ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις «Η Τέχνη για την Μνήμη της Ανθρωπότητας» στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»
Άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις «Η Τέχνη για την Μνήμη της Ανθρωπότητας» στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»
(Φωτ.: Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής)
26 Νοέ
0
Σχόλια

Άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις «Η Τέχνη για την Μνήμη της Ανθρωπότητας» στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Στο πλαίδιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», πραγματοποιήθηκε η συναυλία Η Τέχνη για την Μνήμη της Ανθρωπότητας από την Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, το Σάββατο 02 Νοεμβρίου 2019.

(Φωτ.: Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής)

Με μια μελωδική και δυναμική απόδοση των επιλεχθέντων μουσικών κομματιών, η 20μελής μπάντα της Μουσικής Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου, με μαέστρο τον Γάσπαρη Μαμμά, καθήλωσε και ταξίδεψε στο χώρο και στο χρόνο, σε μια αρμονική αλληλουχία μουσικής, εικόνων, κειμένων αλλά και ταινιών.

(Φωτ.: Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής)

Συνοδοιπόροι σε αυτό το μουσικό ταξίδι, οι οποίοι στόλισαν και ομόρφυναν το όλο εγχείρημα υπήρξαν οι σολίστες: Ζήσιμος Σουλκούκης (βιολί) αλλά και ο νεαρός Μάριος Ρούσκα (κλαρινέτο), μέλος της Φιλαρμονικής. Το ποντιακό μουσικό στίγμα απέδωσαν οι μουσικοί: Κατερίνα Πετροπούλου (τραγούδι), Αλέξανδρος Μπουρμίστρωβ (λύρα), Καφέτσης Χάρης (λαούτο) και Σταματίδης Παύλος (νταούλι).

Την παρουσίαση της εκδήλωσης και την επιμέλεια των κειμένων ανέλαβε η αντιπρόεδρος της Ένωσης, Αικατερίνη Παναγιωτοπούλου. Στην εκδήλωση καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ο πρόεδρος, Ιωάννης Ραπτόπουλος, ο οποίος τόνισε πως η συγκεκριμένη συναυλία αποτέλεσε την κεντρική εκδήλωση του συλλόγου στο πλαίσιο της εκατονταετηρίδας, ενώ παράλληλα χαιρέτησε την ιστορική απόφαση των ΗΠΑ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

(Φωτ.: Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής)

Έπειτα, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Σ.Πο.Σ. Ν. Ελλάδος & Νήσων, Χρίστος Δημόπουλος, ο οποίος συνεχάρη την Ε.Πο.Ν.Α. για την πρωτοβουλία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εκδήλωση.

Διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου της ΕΠΟΝΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.