ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Πλημμύρισε» από νέους, το γλέντι υποδοχής πρωτοετών φοιτητών του ΣΠΦΣΘ
«Πλημμύρισε» από νέους, το γλέντι υποδοχής πρωτοετών φοιτητών του ΣΠΦΣΘ
(Φωτ.: ΣΠΦΣΘ)
05 Νοέ
0
Σχόλια

«Πλημμύρισε» από νέους, το γλέντι υποδοχής πρωτοετών φοιτητών του ΣΠΦΣΘ

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το γλέντι υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης (ΣΠΦΣΘ), με στόχο αφενός το καλωσόρισμά τους και αφετέρου η πρώτη τους αυτή επαφή να αποτελέσει αρχή για μια πιο ενεργή συμμετοχή τους στις δράσεις του Συλλόγου. Το παρόν έδωσαν για ακόμη μια χρονιά φοιτητικοί σύλλογοι, ποντιακοί και μη, όπως ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Σερρών και η Ένωση Κρητών Φοιτητών Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ορισμένα παλιά μέλη του Συλλόγου.

Ένας εξ αυτών ήταν ο Αλέξης Παρχαρίδης, που διασκέδασε τον κόσμο με τα τραγούδια του. Την βραδιά αυτή με την παρουσία τους τίμησαν επίσης ο Κώστας Φωτιαδής, ο κύριος Παύλος Γαλεγαλίδης, γενικός γραμματέας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, καθώς και μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΣΠΦΣΘ Γεώργιος Αβραμίδης, ο οποίος αρχικά καλωσόρισε τον κόσμο και εν συνεχεία έκανε λόγο για τα γεγονότα που πλήττουν σήμερα την Συρία, τονίζοντας πως ως απόγονοι ενός γενοκτονημένου λαού καταδικάζουμε τέτοιου είδους ενέργειες.

Έπειτα αναφέρθηκε στα δύο τμήματα που λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου, στο τμήμα εκμάθησης ποντιακών χορών με χοροδιδάσκαλο την Σακονίδου Ευγενία και στο τμήμα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου. Συγκεκριμένα για το τμήμα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου ειπώθηκε πως θα ξεκινήσει εντός του Νοεμβρίου στον χώρο του Συλλόγου με καθηγήτρια την Μαχαιρίδου Αναστασία. Τον παλμό στην βραδιά αυτή ασφαλώς έδωσαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου όπου με παραδοσιακά άσματα διασκέδασαν τους παρευρισκομένους κρατώντας το κέφι τους αμείωτο έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.