ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στις 4 Νοεμβρίου η δίκη Παναγιώτη Ψωμιάδη για τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη στις 19 Μαΐου 2018
Στις 4 Νοεμβρίου η δίκη Παναγιώτη Ψωμιάδη για τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη στις 19 Μαΐου 2018
(Φωτ.: ethnos.gr)
23 Οκτ
0
Σχόλια

Στις 4 Νοεμβρίου η δίκη Παναγιώτη Ψωμιάδη για τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη στις 19 Μαΐου 2018

Στις 4 Νοεμβρίου θα εκδικαστεί η υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, η οποία έγινε στις 19 Μαΐου 2018, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην πλατεία Λευκού Πύργου. Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκαν να δικαστούν 12 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, που κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, εξύβριση λόγω και έργω, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αλλά και για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος, κατά περίπτωση.

Το κατηγορητήριο του αποδίδει, σύμφωνα με το grtimes.gr, ότι με δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της εκδήλωσης προέτρεψε τους φυσικούς δράστες να κινηθούν εναντίον του Μπουτάρη. Στο επίκεντρο της έρευνας των διωκτικών  αρχών βρέθηκαν εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Ψωμιάδης αναφερόμενος στο πρόσωπο του δημάρχου, τον οποίο κατήγγειλε ότι «πούλησε τη Μακεδονία».

Ακολούθησε προκαταρκτική έρευνα από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης, κατά την οποία εξετάστηκε και βιντεοληπτικό υλικό από την επίθεση εναντίον του δημάρχου, ενώ η δικογραφία εστάλη από την ασφάλεια στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι με την αυτόφωρη διαδικασία είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα, τρία από τα οποία καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 14 και 21 μήνες, ενώ ο τέταρτος παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Τι είχε δηλώσει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μετά την επίθεση
«Καταδικάζω και καταδίκασα όλα αυτά που συνέβησαν εις βάρος του κυρίου δημάρχου. Κατ’ αρχάς είμαι κατά της σωματικής βίας, κατά της χειροδικίας. Από την άλλη θέλω τον πολιτικό μου αντίπαλο όρθιο. Ο μοναδικός υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο Μπουτάρης, ο οποίος με την παρουσία του προκάλεσε. Για αυτήν τη δήλωση για τον Κεμάλ δεν άκουσα ποτέ κανέναν πολιτικό να καταδικάσει αυτό που είπε» δήλωσε ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ethnos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.