ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ιδρύεται οίκος Κομνηνών στο Οίτυλο της Μάνης από την Aδελφότητα Κομνηνών Στεφανόπουλων
Ιδρύεται οίκος Κομνηνών στο Οίτυλο της Μάνης από την Aδελφότητα Κομνηνών Στεφανόπουλων
(Φωτ. Αδελφότητας Κομνηνών Στεφανόπουλων)
18 Οκτ
0
Σχόλια

Ιδρύεται οίκος Κομνηνών στο Οίτυλο της Μάνης από την Aδελφότητα Κομνηνών Στεφανόπουλων

Κτιριακό συγκρότημα με την ονομασία «Οίκος Κομνηνών» θα ιδρύσουν στο Οίτυλο της Μάνης οι απόγονοι των αυτοκρατόρων Κομνηνών της Τραπεζούντος που συσπειρώνονται στην Αδελφότητα Κομνηνών Στεφανόπουλων. Όπως είναι γνωστό η μεγάλη οικογένεια των Στεφανοπουλαίων–Κομνηνών της Μάνης κατάγεται από τον Νικηφόρο Κομνηνό, τον γιο του τελευταίου αυτοκράτορα της Τραπεζούντος Δαβίδ Μεγάλου Κομνηνού, ο οποίος διασώθηκε από την εκδικητική μανία του Μωάμεθ και κατέφυγε στην Μάνη.

«Το μεγαλύτερο ταξίδι ξεκινά από το πρώτο βήμα. Το πρώτο βήμα έγινε και οι απανταχού Κομνηνοί Στεφανόπουλοι μπορούν πια να τρέξουν και να υλοποιήσουν το όνειρο τους την ανέγερση στο Οίτυλο την κοιτίδα τους του “Οίκου των Κομνηνών” ενός πολιτιστικού πολυχώρου που θα φιλοξενήσει μουσείο, ιστορική βιβλιοθήκη, ξενώνα για τους Κομνηνούς της διασποράς, συνεδριακό χώρο και αίθουσα εκδηλώσεων της αδελφότητος των Κομνηνών αλλά και μεμονωμένων μελών της μεγάλης μας οικογένειας για οικογενειακές εκδηλώσεις» αναφέρει η ανακοίνωση της Αδελφότητας Κομνηνών Στεφανόπουλων.

Πηγή: oraio2.wixsite.com

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.