ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο δήμαρχος της Αργυρούπολης του Πόντου επισκέφτηκε την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας
Ο δήμαρχος της Αργυρούπολης του Πόντου επισκέφτηκε την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας
O Ercan Cimen μαζί με τον Φώτη Φανιάδη (φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)
08 Οκτ
0
Σχόλια

Ο δήμαρχος της Αργυρούπολης του Πόντου επισκέφτηκε την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

Στη Νάουσα βρίσκονται από την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, κατόπιν προσκλήσεως της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας – Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως, ο δήμαρχος της Αργυρούπολης (Γκιουμουσχανέ) του Πόντου Ercan Cimen, συνοδευόμενος από μέλη του Σωματείου Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων Αργυρούπολης.

Αρχικά, η αποστολή επισκέφθηκε την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας όπου της παρουσιάστηκε η συλλογή της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως, που φυλάσσεται στο σωματείο, και ακολούθησε συζήτηση με τον πρόεδρο της Λέσχης Φώτη Φανιάδη. Κατά την συζήτηση αυτή αναπτύχθηκαν, εκτός των άλλων, θέματα σχετικά με τις σχέσεις των δύο πόλεων, την προβολή της βιβλιοθήκης και τις προσπάθειες που γίνονται για αυτήν, ενώ σημαντική ήταν και η δήλωση του δημάρχου Αργυρούπολης, πως δρομολογείται η αναστήλωση του φροντιστηρίου της Αργυρούπολης.

Έπειτα, ακολούθησε συνάντηση στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Νάουσας Καρανικόλα και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις για την σύναψη σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων, σε διαφόρους τομείς, αλλά και για την αξιοποίηση και προβολή της ιστορικής συλλογής των βιβλίων της Αργυρούπολης. Η αποστολή θα παραμείνει στην πόλη έως και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, ακολουθώντας το πρόγραμμα που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη, και αποσκοπώντας στην παραγωγή θετικών αποτελεσμάτων από ένα σύνολο ενεργειών.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.